Рецепт Віденські вафлі в вафельниці фото

Віденські вафлі в вафельниці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Вафлі
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Хтось сказав, що немає більш смачного сніданку, ніж вафлі. І був чертовски прав! Вафлі також хороші не тільки на сніданок, але і з будь-якого приводу. Дізнайтеся, як приготувати віденські вафлі в вафельниці!

Опис приготування:

Щоб приготувати класичні віденські вафлі в вафельниці, вам обов'язково потрібно взяти перловий цукор, його додають в випічку дуже часто в різних європейських кухнях. Але в вафлях він обов'язковий. Нагадує він спресовані цукрові кульки, які не повністю розчиняються при приготуванні. Тому в бельгійських, льежских, а також віденських вафлях традиційно присутні ці цукрові хрусткі вкраплення. Щоб приготувати смачні віденські вафлі в вафельниці, знадобиться багато часу на приготування самого тіста, будьте до цього готові. Зате результат просто чудовий!

  • Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
  • Молоко - 0, 25 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 0, 25 склянки (розтоплене)
  • Бельгійський перловий цукор - 1 Склянка
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться в процесі.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 2
Спочатку приготуйте дріжджову опару: в теплому молоці розчиніть дріжджі сухі. Дайте їм підійти. Потім додайте в опару просіяне борошно - дві третини склянки. Додайте яйце, все перемішайте. Потім просійте зверху на тісто решту борошна (стакан з третиною). Але не перемішуйте! Просто залиште борошно зверху.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 3
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою, дайте йому підійти в теплому місці.
Потім плівку зніміть. Ви помітите, як по краях тісто через дріжджів пузириться, це нормально.
Додайте цукор коричневий.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 4
Потім додайте корицю.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 5
Перемішайте.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 6
Потім додайте ванільний екстракт.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 7
Перемішайте тісто гарненько міксером, додайте розтопленої вершкове масло. Тісто липне сильно до рук, не дивуйтесь, так і має бути.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 8
Тісто вимісити і, злегка присипавши борошном, накрийте знову миску харчовою плівкою. Дайте тісту підійти при теплій температурі. Підходити тісто має довго, годину 3-4. Тому краще робити тісто на вафлі з вечора, тому що потім тісто треба поставити в холодильник на півгодини, але його можна і на ніч залишити. А вранці ви зможете приготувати вафлі.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 9
Дістаньте тісто з холодильника, додайте в нього перловий цукор, перемішайте рукою, щоб цукор розподілився рівномірно.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 10
Тісто розділи 6 порцій, загорніть їх в харчову плівку, дайте настоятися півтори години.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 11
Як ви помітите, за ці півтори години дріжджі знову почали діяти: тісто піднялося і на ньому з'явилися"повітряні" борозенки.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 12
Розігрійте вафельницу до 175 градусів, можете змастити її маслом злегка. Готуйте вафлі хвилини 3-4 ...
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 13
... Поки вони не стануть рум'яними.
віденські вафлі в вафельниці - фото крок 14
Готові віденські вафлі в вафельниці подавати можете з варенням, сиропом, згущеним молоком, ягодами або горішками, посипавши тертим шоколадом. Смачного!

Схожі рецепти