Віденські вафлі в вафельниці
(покроковий рецепт з фото)
Хтось сказав, що немає більш смачного сніданку, ніж вафлі. І був чертовски прав! Вафлі також хороші не тільки на сніданок, але і з будь-якого приводу. Дізнайтеся, як приготувати віденські вафлі в вафельниці!
Щоб приготувати класичні віденські вафлі в вафельниці, вам обов'язково потрібно взяти перловий цукор, його додають в випічку дуже часто в різних європейських кухнях. Але в вафлях він обов'язковий. Нагадує він спресовані цукрові кульки, які не повністю розчиняються при приготуванні. Тому в бельгійських, льежских, а також віденських вафлях традиційно присутні ці цукрові хрусткі вкраплення. Щоб приготувати смачні віденські вафлі в вафельниці, знадобиться багато часу на приготування самого тіста, будьте до цього готові. Зате результат просто чудовий!
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Молоко - 0, 25 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 0, 25 склянки (розтоплене)
- Бельгійський перловий цукор - 1 Склянка
Підготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться в процесі.
Спочатку приготуйте дріжджову опару: в теплому молоці розчиніть дріжджі сухі. Дайте їм підійти. Потім додайте в опару просіяне борошно - дві третини склянки. Додайте яйце, все перемішайте. Потім просійте зверху на тісто решту борошна (стакан з третиною). Але не перемішуйте! Просто залиште борошно зверху.
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою, дайте йому підійти в теплому місці.
Потім плівку зніміть. Ви помітите, як по краях тісто через дріжджів пузириться, це нормально.
Додайте цукор коричневий.
Потім плівку зніміть. Ви помітите, як по краях тісто через дріжджів пузириться, це нормально.
Додайте цукор коричневий.
Потім додайте корицю.
Перемішайте.
Потім додайте ванільний екстракт.
Перемішайте тісто гарненько міксером, додайте розтопленої вершкове масло. Тісто липне сильно до рук, не дивуйтесь, так і має бути.
Тісто вимісити і, злегка присипавши борошном, накрийте знову миску харчовою плівкою. Дайте тісту підійти при теплій температурі. Підходити тісто має довго, годину 3-4. Тому краще робити тісто на вафлі з вечора, тому що потім тісто треба поставити в холодильник на півгодини, але його можна і на ніч залишити. А вранці ви зможете приготувати вафлі.
Дістаньте тісто з холодильника, додайте в нього перловий цукор, перемішайте рукою, щоб цукор розподілився рівномірно.
Тісто розділи 6 порцій, загорніть їх в харчову плівку, дайте настоятися півтори години.
Як ви помітите, за ці півтори години дріжджі знову почали діяти: тісто піднялося і на ньому з'явилися "повітряні" борозенки.
Розігрійте вафельницу до 175 градусів, можете змастити її маслом злегка. Готуйте вафлі хвилини 3-4 ...
... Поки вони не стануть рум'яними.
Готові віденські вафлі в вафельниці подавати можете з варенням, сиропом, згущеним молоком, ягодами або горішками, посипавши тертим шоколадом. Смачного!