Відбивні з телятини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Я просто обожнюю відбивні з телятини, але особисто мені мало просто обсмажити їх на сковороді, адже набагато смачніше запекти відбивні з помідорами, грибами і сиром в духовці, пропоную і вам спробувати.
Найчастіше все готують відбивні, просто обсмажити їх на сковороді, напевно, тому що це швидко і економічно, але я пропоную не лінуватися і зробити відбивні з телятини в духовці в домашніх умовах. Можливо, ви і витратите на таке блюдо трохи більше часу, але ж зате яку смакоту в результаті отримаєте. М'ясо виходить неймовірно ніжне, а решту інгредієнтів відмінно доповнюють композицію страви і роблять його набагато смачніше і святковіше. Так що всім, хто хоче зробити дійсно смачну вечерю і порадувати своїх домашніх таким цікавим блюдом, я пропоную свій рецепт відбивних з телятини в духовці з фото.
- Телятина - 1 кілограм
- Печериці - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сир - 200 грам
- Майонез - 100-150 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Почнем з того, що промиємо ретельно печериці та наріжемо їх пластинками. Викладаємо гриби в розігріте рослинне масло і смажимо до тих пір, поки з них не випарується майже весь сік.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо пір'ям, викладаємо його на сковороду до грибів і смажимо все до м'якості цибулі, трохи солимо і перчимо гриби з цибулею.
Потім чистимо і подрібнюємо часник.
Помідори нарізаємо на півкільця.
Телятину промиваємо під проточною водою і ретельно висушуємо за допомогою паперових рушників. Нарізаємо м'ясо на порційні шматочки шириною в 1, 5 см і відбиваємо їх гарненько.
Тепер застилає деко пекарської папером і викладаємо на неї відбите м'ясо, посипаємо його сіллю і перцем, зверху кладемо гриби з цибулею.
На гриби розкладаємо скибочки помідорів, змащуємо їх майонезом і посипаємо тертим на крупній тертці сиром. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо відбивні пів години. Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню і оливками і подати до столу. Смачного!