Рецепт Відбивні з телятини в духовці фото

Відбивні з телятини в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Молочні продукти , Сир , Телятина , Помідор
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Відбивні
Кількість порцій: 12-14
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я просто обожнюю відбивні з телятини, але особисто мені мало просто обсмажити їх на сковороді, адже набагато смачніше запекти відбивні з помідорами, грибами і сиром в духовці, пропоную і вам спробувати.

Опис приготування:

Найчастіше все готують відбивні, просто обсмажити їх на сковороді, напевно, тому що це швидко і економічно, але я пропоную не лінуватися і зробити відбивні з телятини в духовці в домашніх умовах. Можливо, ви і витратите на таке блюдо трохи більше часу, але ж зате яку смакоту в результаті отримаєте. М'ясо виходить неймовірно ніжне, а решту інгредієнтів відмінно доповнюють композицію страви і роблять його набагато смачніше і святковіше. Так що всім, хто хоче зробити дійсно смачну вечерю і порадувати своїх домашніх таким цікавим блюдом, я пропоную свій рецепт відбивних з телятини в духовці з фото.

  • Телятина - 1 кілограм
  • Печериці - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідори - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сир - 200 грам
  • Майонез - 100-150 грам
  • Масло рослинне - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
відбивні з телятини в духовці - фото крок 1
Почнем з того, що промиємо ретельно печериці та наріжемо їх пластинками. Викладаємо гриби в розігріте рослинне масло і смажимо до тих пір, поки з них не випарується майже весь сік.
відбивні з телятини в духовці - фото крок 2
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо пір'ям, викладаємо його на сковороду до грибів і смажимо все до м'якості цибулі, трохи солимо і перчимо гриби з цибулею.
відбивні з телятини в духовці - фото крок 3
Потім чистимо і подрібнюємо часник.
відбивні з телятини в духовці - фото крок 4
Помідори нарізаємо на півкільця.
відбивні з телятини в духовці - фото крок 5
Телятину промиваємо під проточною водою і ретельно висушуємо за допомогою паперових рушників. Нарізаємо м'ясо на порційні шматочки шириною в 1, 5 см і відбиваємо їх гарненько.
відбивні з телятини в духовці - фото крок 6
Тепер застилає деко пекарської папером і викладаємо на неї відбите м'ясо, посипаємо його сіллю і перцем, зверху кладемо гриби з цибулею.
відбивні з телятини в духовці - фото крок 7
На гриби розкладаємо скибочки помідорів, змащуємо їх майонезом і посипаємо тертим на крупній тертці сиром. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо відбивні пів години. Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню і оливками і подати до столу. Смачного!

Схожі рецепти