Відбивні з телятини на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Для повсякденного вечері в колі сім'ї не потрібно придумувати ніяких екзотичних страв, звичайнісінька відбивна з телятини буде тут більш доречна, адже вона і смачна, і в той же час ситна.
Головна вимога моїх домашніх до вечері - щоб він був, смачним, ситним і обов'язково складався з м'яса, тому для мене цей простий рецепт відбивних з телятини на сковороді справжня знахідка. Мабуть, це блюдо одне з найлегших в приготуванні, адже робляться такі відбивні за лічені хвилини, причому вони завжди виходять неймовірно смачними і соковитими. Тому коли я готую відбивні з телятини на сковороді в домашніх умовах, я знаю, що вся моя сім'я залишиться задоволена майбутнім вечерею.
- Телятина - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Пармезан - 50 грам
- Вершкове масло - 25-30 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки(1 - в паніровці, 2 - для смаження)
- Сухарі панірувальні - 2-3 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, промиваємо телятину, витираємо м'ясо насухо і нарізаємо його на невеликі скибочки шириною у 0, 5-0, 7 см. Викладаємо м'ясо на харчову плівку, зверху також накриваємо плівкою і відбиваємо телятину молоточком.
Тепер розбиваємо в миску яйце, додаємо столову ложку рослинної олії, сіль і перець за смаком, перемішуємо все і трохи збиваємо масу.
У приготовлену суміш обмакиваем кожен шматочок телятини.
Потім м'ясо слід гарненько обваляти в суміші тертого сиру і панірувальних сухарів.
Далі ставимо сковороду на вогонь і розтоплюємо в ній вершкове масло, додаємо рослинне масло і обсмажуємо відбивні в цій суміші.
Смажити потрібно приблизно по 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні, до утворення рум'яної золотистої скоринки.
Відбивні виходять дійсно дуже соковиті і ніжні, вони відмінно поєднуються з будь-яким гарніром. Приємного вам апетиту!