Весняний паску
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і солодкий паску з сухофруктами і горішками порадує ваших близьких в світле свято Великодня. Дивіться і записуйте рецепт приготування весняного паски вже зараз!
На весняну пору року доводиться найсвітліше християнське свято - Пасха. Пекти паски на Великдень - це, мабуть, головна традиція в багатьох православних країнах. Для приготування весняного паски потрібно зробити здобне тісто з додаванням горішків і сухофруктів. Крім родзинок ви також можете додати цукати або курагу.
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 1, 5 склянки
- Яйця - 6 штук
- Масло або маргарин - 300 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Дріжджі - 40-50 грам
- Сіль - 0.75 чайних ложки
- Ізюм - 150 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Кардамон - За смаком
Спочатку приготуйте опару. Дріжджі розчиніть в теплому молоці зі столовою ложкою борошна і цукру.
Belk відділ Желтков. Жовтки перетріть з цукром, додайте їх в опару.
Розмішайте до однорідного стану.
Також додайте розтоплене масло вершкове і борошно. Також додайте сіль.
Білки відокремлені збийте до білої піни. Додайте їх акуратно в тісто. Ще раз замісити тісто. Поставте його підходити.
Якщо тісто підійшло - обомніте його.
Тісто знову почне підходити, а ви поки замочіть в окропі родзинки і подрібніть горіхи. Якщо кардамон у вас зернами, подрібніть його.
Тісто останній раз обомніте, додайте в нього сухофрукти, oreshki і кардамон.
Тісто останній раз обомніте, додайте в нього сухофрукти, oreshki і кардамон.
Тесту виходить багато, пасок теж буде багато. Розкладіть тісто по паперовим формам (або іншим, які є в господарстві) Для випікання. Заповнити форми треба на одну третину. Духовку поставте розігріватися до 160-170 градусів. Коли тісто в формах підійде на три чверті, змастіть верх яйцем і відправте в духовку. Випікати паску треба 50-60 хвилин до готовності.
Готові паски можете змастити білками збитими або глазур'ю. А також можна посипати готової великодньої посипкою.
Готові паски можете змастити білками збитими або глазур'ю. А також можна посипати готової великодньої посипкою.
Ось такий весняний паску вийшов, форма була у мене велика і не дуже висока. Смачного!