Вершкові сосиски
(покроковий рецепт з фото)
Сосиски люблять абсолютно всі. Але в їх якості найчастіше ми не впевнені. Відязикатися зовсім? опція немає! А ось приготувати самим - вихід з положення. У мене якраз є відмінний рецепт!
При приготуванні сосисок важливо дотримуватися температурного і часового режиму. Перенагрівання фарш, ви ризикуєте отримати смачну котлетку, а не сосиску, тому не нехтуйте зазначеними нюансами. І результат вас порадує!
- Куряче філе - 800 грам
- Сіль - 16 грам
- Вершки 10% - 120 грам
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки (мелений)

Підготуйте необхідні інгредієнти.
Куряче філе повинно бути злегка підморожені.
Куряче філе повинно бути злегка підморожені.

Для подрібнення філе візьміть блендер або м'ясорубку з дрібними гратами.

До м'яса додайте сіль.

Вимісити фарш руками протягом 3-4 хвилин. Він поступово стане важким, з білими тягучими нитками. Чи не нагрівайте фарш вище 12 градусів, якщо нагрівання відбулося, надішліть фарш в морозилку на 15 хвилин і після продовжите вимішування.
Після вимішування, надішліть фарш в морозильну камеру на 30 хвилин. По завершенню процесу краю маси повинні схопитися кристалами, а середина залишитися м'якою.
Після вимішування, надішліть фарш в морозильну камеру на 30 хвилин. По завершенню процесу краю маси повинні схопитися кристалами, а середина залишитися м'якою.

Після подмораживания фарш перекладіть в блендер. Додайте вершки, перець і пробийте протягом 6 хвилин.

Ось так повинен виглядати фарш, іншими словами емульсія.

Перекладіть емульсію в чашу. У велику каструлю налийте води і поставте на вогонь трохи нижче середнього.

Підготуйте харчову плівку. Візьміть одноразовий кондитерський мішок. Заповніть його м'ясною масою. Відріжте кінчик.

Відступите від краю плівки і відсадити з мішка сосиску довжиною 12 см.

Відріжте плівку з запасом. Закрутіть кінчики сосиски.

Подібним чином зробите з рештою фаршем. Закручуючи кінчики, злегка ущільнюйте сосиску, тим самим видаляючи зайве повітря.

Підготовлені сосиски опустіть в гарячу воду, в ідеалі це 80 градусів. provara 15-17 хвилин, не даючи воді закипіти. Для володарів термометра, всередині сосиски температура повинна бути 68 градусів.

Потім злийте воду і обдайте холодною водою, охолодіть в такому вигляді.

Готові сосиски подавайте з томатним соусом і улюбленим гарніром. Смачного!