Вершкова помадка
(покроковий рецепт з фото)
Хто з вас в дитинстві не захоплювався виробництвом цукерок? Якщо цей процес пройшов повз вас, саме час зайнятися цим зараз і пригостити своїх діток натуральними солодощами - вершкової помадкою.
Хочете приготувати смачні цукерки з вершковим смаком без барвників, добавок і консервантів? Тоді уважно читаємо рецепт, дивимося фото і робимо Рецепт приготування вершковою помадки легкий і простий. Але при варінні вершкової маси відволікатися не раджу, помадку треба весь час перемішувати і стежити, щоб не переварити.
- Вершки 33% - 100 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 40 грам
Наливаємо вершки в невеликій сотейник, додаємо до них вершкове масло.
Ставимо на плиту на середній вогонь і нагріваємо, поки масло не розтопиться.
Тепер додамо цукор, перемішуємо і продовжуємо нагрівати до розчинення цукру.
Помішуємо помадку весь час, доводимо до кипіння і варимо хвилин 10.
Щоб помадку було легко дістати, беріть відразу силіконову форму, змастіть її м'яким вершковим маслом.
Як тільки вершкова маса почне набувати в деяких місцях коричневий колір, прибираємо її з вогню і перемішуємо, можна додати ваніль. Виливаємо масу в форму.
Відправляємо помадку застигати в холодильник. Застигла помадка легко виймається з форми. Потім її можна поламати або нарізати на шматочки.