Вершки для збивання в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування кондитерських виробів (тортів і тістечок) нам необхідні дуже жирні вершки більш 30%. Не завжди такі вершки є в продажу, тому пропоную вам хорошу альтернативу.
Даний варіант, як приготувати вершки для збивання в домашніх умовах, є для мене прекрасною альтернативою купівельними 30% -им вершкам, тому я вважав за необхідне якомога швидше поділитися цим способом і з вами.
- Молоко незбиране - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 190-200 грам( 82% жирності)
Вихідні продукти - незбиране молоко і вершкове масло.
Незбиране молоко жирністю 3, 2% гріємо в каструлі на плиті приблизно до 60-85 градусів, додаємо в нього вершкове масло. Rastaplïvaem, перетворюючи в суміш.
Переливаємо в блендер і збиваємо 7-8 хвилин на середніх і сильних оборотах. Прибираємо отриману масу в холодильник на 6-8 годин
Не забудьте, коли суміш охолоне, перемішати утворилася пінку ложкою.
Для збивання вершків я використовую блендер. Починаю збивати ложкою, потім в блендері спочатку на малих, а потім на середніх оборотах до отримання "гострих піків" . За часом це приблизно 2-3 хвилини.
На цьому фото представлені збиті готові вершки через добу після того, як я їх видавив на блюдце кулінарним мішком.