Швидкі домашні збиті вершки
(покроковий рецепт з фото)
Для прикраси і наповнення тортів, тістечок та інших десертів ми часто використовуємо збиті вершки. Легко і швидко приготувати їх вдома. Але є невеликі тонкощі, які слід при цьому врахувати.
Вершки, збиті до м'яких піків, можна використовувати для крему або муссових тортів з додаванням агар-агар або желатину. Вершки збиті до міцних піків можна використовувати для прикраси тортів, тістечок та інших десертів. Вони відмінно тримають форму.
- Вершки 35% - 500 мілілітрів
- Цукрова пудра - 100 грам
Вершки попередньо добре охолодіть. Але вершки не повинні бути замороженими, з крижинками. Інакше при збиванні вершки можуть расслоиться на масло і сколотини.
Ємність для збивання повинна бути абсолютно сухою і чистою, її теж можна охолодити. Налийте вершки і починайте збивати на найменших оборотах міксера, поступово збільшуючи швидкість. Якщо відразу почати збивати на високій швидкості, вершки можуть расслоиться. Коли вершки почнуть густіти, додайте по частинах цукрову пудру, продовжуючи збивати. Збивайте до міцних піків.
Швидкі домашні збиті вершки готові!