Версер
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами національне блюдо молдавської кухні - невеликі пірожочкі з капустою. Тісто найтонше, начинки багато, зі сметаною такі пиріжки просто відлітають зі столу!
Давайте подивимося, як приготувати верзере! Я довго вирішувалася спробувати спекти ці пиріжки, мені здавалося, що так тонко розкачати тісто і зібрати пиріжок можуть тільки досвідчені майстрині. Я дуже помилялася! Тісто настільки м'яке і пластичне, зовсім не липнуче до столу, що формувати пиріжки суцільне задоволення! З тих пір я частенько балую свою сім'ю пиріжками верзере. Спробуйте, я впевнена, що пиріжки всім сподобаються. Хай щастить!
- Рослинна олія - 0, 5 склянки (тісто)
- Вода - 0, 5 склянки (тісто)
- Борошно пшеничне - 2 склянки (тісто)
- Сіль - 2-3 Щепоток (тісто)
- Квашена капуста - 2 склянки (начинка)
- Морква - 1 штука (начинка)
- Цибуля - 1 штука (начинка)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Жовток - 1 штука
Підготуйте продукти для тіста і начинки. Капусту квашену відіжміть від рідини. Приступимо!
Спочатку потрібно приготувати тісто. Візьміть глибоку посудину, всипте просіяне борошно, зробіть лунку по центру. Влийте масло, воду, покладіть сіль. Круговими рухами ложки замішуйте тісто.
Замісити тісто. Зберіть його в кому. Загорніть в пакет або просто накрийте серветкою, щоб не сохло, і залиште на 20 хвилин.
Очистіть цибулю і моркву, поріжте цибулю півкільцями, морква - на терку!
На рослинному маслі обсмажити цибулю і моркву, додайте капусту квашену і смажте до м'якості всіх овочів.
Припудрите трохи стіл борошном. Тісто розділи 16 частин. Більше борошно не знадобиться.
Кожен шматочок тіста розкачати максимально тонко, надаючи форму прямокутника. Покладіть капусту.
Загорніть краї тіста, як на фото.
І поверніть рулетиком пиріжок.
Готово!
Викладайте рулетики на пергамент, змащувати нічого не потрібно, тісто досить жирне.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть рулетики жовтком. Надішліть на 20 хвилин пиріжки в духовку.
Верзере готові! Зніміть з пергаменту і угощайтесь!
Смачного!