Рецепт Великодні печива з глазур'ю фото

Великодні печива з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Хочете вразити гостей і близьких? Тоді зверніть увагу на цей рецепт приготування великодніх печива з глазур'ю. Виходить неймовірно красиво, дуже смачно і ароматно.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування великодніх печива з глазур'ю передбачає використання імбиру. Однак при бажанні ви можете взяти виключно корицю або інші ароматні спеції. Що стосується прикрас, то тут ви вільні проявляти свою фантазію в повно мірою і використовувати харчові барвники, кондитерські посипання і найрізноманітніші малюнки. Таке печиво не тільки прикрасить ваш стіл, але і стане прекрасним подарунком.

  • Борошно - 600 грам
  • Мед - 250 грам
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Цукор - 125 грам (бажано коричневий)
  • Імбир - 1 Ст. Ложка
  • Какао - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Яйце - 2 штуки(2 жовтка в тісто і 1 білок для глазурі)
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цедра цітросових - 1 За смаком(1 середній апельсин і 1 невеликий лимон)
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Сік лимона - 0.5 чайних ложки
великодні печива з глазур'ю - фото крок 1
1. Для приготування тіста на парову баню відправте вершкове масло з цукром. Коли цукор розчиниться, додайте мед, корицю, імбир, какао, цедру. Постійно помішуючи, прогрійте суміш, але не доводьте її до кипіння. Зніміть з вогню, трохи остудіть і введіть жовтки. Борошно з сіллю і розпушувачем просійте і всипати невеликими порціями, замішуючи еластичне тісто. Скачайте його в кулю і залиште на ніч в холодильнику.
великодні печива з глазур'ю - фото крок 2
2. Розкачайте тісто, виріжте за трафаретами печеньки, відправте його в розігріту духовку хвилин на 6-8. Для приготування глазурі збийте білок з цукровою пудрою і соком лимона в дуже щільну масу. Тепер можна починати прикрашати великодні печива з глазур'ю в домашніх умовах.
великодні печива з глазур'ю - фото крок 3
3. Після визначення контурів можна заповнювати серединку. Спершу може здатися, що це ціла наука, але з правильно приготовленої глазур'ю все досить просто.
великодні печива з глазур'ю - фото крок 4
4. Деякі частини можна повністю заповнити глазур'ю.
великодні печива з глазур'ю - фото крок 5
5. Використовуйте при бажанні харчові барвники. Тут немає конкретних завдань, просто малюйте собі на втіху.
великодні печива з глазур'ю - фото крок 6
6. Якщо робите багатошаровий малюнок, то кожен шар повинен підсохнути. У теплому і невлажном приміщенні на це піде близько 10-13 хвилин.
великодні печива з глазур'ю - фото крок 7
7. Ось такий нескладний варіант, як приготувати великодні печива з глазур'ю. За шаблоном ви можете вирізати не тільки яйця, але і паски, янголят і т.Д. Приємного вам творчості!

Схожі рецепти