Великодні печива з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Хочете вразити гостей і близьких? Тоді зверніть увагу на цей рецепт приготування великодніх печива з глазур'ю. Виходить неймовірно красиво, дуже смачно і ароматно.
Цей рецепт приготування великодніх печива з глазур'ю передбачає використання імбиру. Однак при бажанні ви можете взяти виключно корицю або інші ароматні спеції. Що стосується прикрас, то тут ви вільні проявляти свою фантазію в повно мірою і використовувати харчові барвники, кондитерські посипання і найрізноманітніші малюнки. Таке печиво не тільки прикрасить ваш стіл, але і стане прекрасним подарунком.
- Борошно - 600 грам
- Мед - 250 грам
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 125 грам (бажано коричневий)
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Какао - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Яйце - 2 штуки(2 жовтка в тісто і 1 білок для глазурі)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цедра цітросових - 1 За смаком(1 середній апельсин і 1 невеликий лимон)
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Сік лимона - 0.5 чайних ложки
1. Для приготування тіста на парову баню відправте вершкове масло з цукром. Коли цукор розчиниться, додайте мед, корицю, імбир, какао, цедру. Постійно помішуючи, прогрійте суміш, але не доводьте її до кипіння. Зніміть з вогню, трохи остудіть і введіть жовтки. Борошно з сіллю і розпушувачем просійте і всипати невеликими порціями, замішуючи еластичне тісто. Скачайте його в кулю і залиште на ніч в холодильнику.
2. Розкачайте тісто, виріжте за трафаретами печеньки, відправте його в розігріту духовку хвилин на 6-8. Для приготування глазурі збийте білок з цукровою пудрою і соком лимона в дуже щільну масу. Тепер можна починати прикрашати великодні печива з глазур'ю в домашніх умовах.
3. Після визначення контурів можна заповнювати серединку. Спершу може здатися, що це ціла наука, але з правильно приготовленої глазур'ю все досить просто.
4. Деякі частини можна повністю заповнити глазур'ю.
5. Використовуйте при бажанні харчові барвники. Тут немає конкретних завдань, просто малюйте собі на втіху.
6. Якщо робите багатошаровий малюнок, то кожен шар повинен підсохнути. У теплому і невлажном приміщенні на це піде близько 10-13 хвилин.
7. Ось такий нескладний варіант, як приготувати великодні печива з глазур'ю. За шаблоном ви можете вирізати не тільки яйця, але і паски, янголят і т.Д. Приємного вам творчості!