Вегетаріанський гороховий суп в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Вегетаріанський суп вариться без м'яса на воді або овочевому бульйоні. Такий суп корисний не тільки в пісні та святкові дні, але і для дитячого харчування. У супі немає також жиру, для дієти стане в нагоді!
Для супу потрібно замочити горох і пару раз поміняти воду. Тоді він швидше звариться і буде м'яким. В мультиварці процес варіння супу займе 1, 5 годину, як і на плиті. Подавайте суп з крутонами! Це дуже смачно. Показую, як приготувати вегетаріанський гороховий суп в мультиварці.
- Вода або овочевий бульйон - 2 L
- Горох - 1-1, 5 склянки
- Картопля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Кріп - 1 пучок
Підготуйте продукти для супу. Відміряйте стакан гороху, переберіть його від зіпсованих зерен і замочіть в теплій воді на 1 час, щоб горох швидше розварився.
Покладіть горох в каструлю мультиварки, залийте його свіжою чистою водою. Додати сіль. Встановіть каструлю в мультиварку, включите режим "суп", варите 1 час.
Коли горох буде майже готовий, займіться овочами. Очистіть цибулю і моркву, натріть на тертці або порізати овочі.
Очищену картоплю поріжте дрібно, щоб зварився швидше.
До готового гороху додайте овочі, проваріть суп ще 30 хвилин, тільки натисніть кнопку "скасування" і знову задайте режим "суп", щоб він закипів.
В кінці варіння відкоригуйте суп на сіль, додайте рубаний кріп і вимкніть мультиварку. Дайте супу настоятися хвилин 20. Смачного!