Вегетаріанський гороховий суп
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - простий рецепт приготування горохового супу на овочевому бульйоні з цибулею, часником, морквою, горошком і спеціями. Суп виходить густий, наваристий і дуже смачний. Суп вариться два години.
Дуже легкий в приготуванні ароматний і смачний суп. Простий, але чудовий на смак. Крім того, недорогий в приготуванні. Головним інгредієнтом супу є горох. Прекрасно підійде в якості першого страви взимку.
- Горох - 900 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 6 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Масло оливкове - 60 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Вода - 3, 8 L
- Сіль і перець - - За смаком
- Чебрець - 1 Чайна ложка
1. У велику каструлю влийте оливкову олію, прогрійте на середньо-високому вогні. Цибуля чистий, наріжте кубиками і додайте в каструлю. Часник подрібніть і також вкіньте в каструлю. Додайте також сіль, перець і орегано.
2. Обсмажуйте цибулю зі спеціями протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Цибуля повинен бути м'яким.
3. Морква і картоплю очистіть, промийте, наріжте кубиками і додайте в каструлю. Додайте в неї також горох (мінус 220 г, їх треба замочити і додати в суп пізніше) і вода. Перемішайте.
4. Доведіть суп до кипіння, зніміть піну. Потім понизьте вогонь і варіть під прикритою кришкою протягом 40 хвилин на повільному вогні.
5. Через 40 хвилин додайте залишився горох.
6. Варіть суп, періодично помішуючи, ще протягом 40 хвилин.
7. По закінченню 40 хвилин, спробуйте, чи достатньо в супі солі і перцю. Якщо треба, додайте.
8. Вегетаріанський гороховий суп готовий! Розлийте по тарілках і подавайте. Смачного!