Вегетаріанські зрази
(покроковий рецепт з фото)
Вегетаріанські зрази - улюблене блюдо української кухні, яке я готую ні з м'ясом, а з морквою і адигейським сиром.
Вегетаріанські зрази готуються дуже легко. Основа для зраз робиться з звареного в мундирі картоплі, а начинка готується з овочів і адигейського сиру. Овочі ви можете використовувати найрізноманітніші - які у вас є в холодильнику, так що не бійтеся імпровізувати. Це завжди вітається! Обов'язково спробуйте приготувати крем-соус з даного рецептом. Він прикрасить вегетаріанські зрази, та й взагалі стане постійним гостем у вашому домі.
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Морква - 1 штука
- Адигейський сир - 200 грам
- Вершки - 50-100 мілілітрів
- Петрушка - - За смаком
- Спеції - - За смаком (куркума, чорний перець, сіль, 1 стручок сушеного рукавичок чилі )
- Горіхи кешью - 150 грам (нижче всі інгредієнти для крем-соусу)
- Свіжий імбир - 30 грам
- Стручок гострого перцю - 1 штука
- Braai - 50 грам
- Лимонний сік - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 100 мілілітрів
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування вегетаріанських зраз.
А також всі необхідні інгредієнти для крем-соусу.
Картоплю треба відварити в мундирі, остудити, очистити і зробити з неї пюре. Сир дрібно розкришити, а моркву натерти на тертці.
Сковорідку розігріваємо і обсмажуємо в ній морква і сир близько 10 хвилин, потім додаємо приправи: kurkumu, сіль, розмелений перець чилі і вершки. В останній момент додаємо посічену зелень і все добре перемішуємо. Начинка для зраз готова!
Тепер робимо самі зрази. Для цього руки змочити водою або смажена маслом. В долоні формуємо з пюре товсту корж (якщо виходить рідка, то додати до картоплі трохи борошна). Потім на корж викладаємо начинку і заліплює. Залепліваются слід сумлінно, щоб начинка не виплила під час смаження. Зразу обвалюють з двох сторін у борошні й обсмажуємо на сковорідці в маслі. Також можна запікати на деку в духовці (при 180 градусах 30 хвилин).
Готові зрази подавати з крем-соусом. Для того, щоб приготувати крем-соус слід за допомогою блендера розмолоти і змішати всі інгредієнти, призначені для цього соусу: кешью, тертий імбир, Kinzu, перець, сіль, воду і лимонний сік.
Смачного!