Вегетаріанські пельмені з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Вегетаріанські пельмені з кабачками виходять не тільки дуже смачними, але і корисними. До складу тесту входять висівки, які сприяють схудненню і зменшенню холестерину в організмі людини.
Ніколи раніше не думала, що пельмені без м'ясного інгредієнта в начинці можуть виявитися настільки смачними. Якщо і ви такої думки, рекомендую не відкладати на потім, а прямо сьогодні спробувати їх приготувати. Буде дуже смачно!
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Висівки - 2 Ст. Ложки
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кабачок - 300 грам
- Часник - 1 зубчик
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Перець духмяний - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Кабачок вимийте, при необхідності очистіть. Часник очистіть. Борошно просійте.
У холодну воду додайте сіль, висівки і просійте майже всю муку. Муки може піти трохи менше. Замісити м'яке тісто, трохи липнуче до рук. За потреби, додайте борошно, що залишилося. Помістіть його в миску, злегка змащену олією. Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник для набухання клейковини мінімум на 2 годину (можна залишити на ніч). Після цього тісто стає еластичним, не рветься при розкачування і ліплення пельменів.
Кабачок наріжте дрібними кубиками приблизно по 5 мм. Часник подрібніть. Додайте мускатний горіх, сіль і перець за смаком. Сковороду злегка змастіть рослинною олією і розігрійте. Припустіть овочі до м'якості при закритій кришці на повільному вогні протягом 5 хвилин.
Робочу поверхню пріпиліте борошном. Тісто розділи 4 частини, кожну скачайте в ковбаску і розріжте на рівні шматочки. Розкачайте шматочок в круглий коржик, в центр якої помістіть 1 немає. L. Начинки. Коржик зігніть навпіл, закріпіть ретельно її по краях і з'єднайте кінці разом.
Пельмені опустіть в киплячу підсолену воду і варіть 4-5 хвилин після того, як вони спливуть вгору.
Готові пельмені змастіть оливковою олією, поперчіть за смаком і подавайте зі свіжою зеленню. Смачного!