Рецепт Ватрушки з «яйцем» фото

Ватрушки з «яйцем»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Дріжджове тісто, Абрикос
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Ватрушки

Якщо хочеться домашньої випічки, а звичні варіанти вже злегка набридли, беріть на замітку цей цікавий рецепт. Я покажу, як приготувати солодкі і апетитні ватрушки з фальшивим яйцем.

Основою такої випічки буде дріжджове тісто, а ось начинка - крем і абрикоси. В даному випадку використовуються консервовані абрикоси у власному соку, а в сезон відмінно підійдуть свіжі. Заварний крем можна зварити або використовувати заготовки з пачки, наприклад. Замінити крем можете пудингом.

  • Борошно - 300 грам
  • Вода або молоко - 160 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 1 штука(+ жовток)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Заварний крем - 1 Склянка
  • Абрикоси - 4-5 штук (свіжі або консервовані)
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
ватрушки з
1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти і займіться тестом.
ватрушки з
2. Якщо під рукою є техніка, можна довірити приготування тіста їй. Надішліть в чашу воду, вершкове масло, яйце, сіль і цукор.
ватрушки з
3. Додайте борошно і дріжджі. Залиште тісто замішуватися і підходити.
ватрушки з
4. У теплому місці тесту досить полежати близько години.
ватрушки з
5. Розділити тісто 8-10 однакових частин, кожну скачайте в кульку.
ватрушки з
6. Сформуйте коржі з поглибленням в центрі.
ватрушки з
7. Наповніть ватрушки заварним кремом.
ватрушки з
8. І викладіть в центр половинку абрикоса.
ватрушки з
9. Змастіть ватрушки збитим жовтком і відправте в розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 20-25.
ватрушки з
10. Як тільки ватрушки зарум'янилися, вони готові.
ватрушки з
11. Трохи остудіть і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти