Рецепт Ватрушки з вишнею фото

Ватрушки з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Ватрушки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як солоденького до чаю хочу запропонувати вам дуже цікавий варіант, як приготувати ватрушки з вишнею. Ніжні, ситні і апетитні - прекрасний десерт для дорослих і дітей.

Опис приготування:

1. Для початку потрібно замісити тісто. Для цього розчиніть в теплому молоці дріжджі і цукор.

2. Збийте яйце з дрібкою солі.

3. З'єднайте всі інгредієнти і поступово всипати просіяне борошно.

4. Додайте трохи масла в тісто, накрийте його чистим рушником і залиште в теплі підходити.

5. Після першого підходу обомніте його трохи, після чого дайте йому підійти ще раз.

6. Розділіть тісто на невеликі шматочки, сформуйте коржі.

7. Викладіть їх у жароміцних форму, змащену маслом.

8. У рецепті приготування ватрушок з вишнею рекомендую використовувати сухий сир і не додавати цукор, щоб він не тек. Викладіть по ложці сиру в центр кожного коржика.

9. Вишню присипте трохи цукром і викладіть зверху.

10. Розм'якшене вершкове масло розімніть з невеликою кількістю борошна в крихту. Присипте зверху.

11. Надішліть форму в розігріту духовку хвилин на 25.

12. От і все, апетитні ватрушки з вишнею в домашніх умовах готові. Трохи остудіть їх, і можна подавати до столу з чаєм! Смачного!

  • Молоко - 1 Склянка
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1.5 Ст. Ложки(+ для ягід)
  • Борошно - 3-3.5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Вишня - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(+ 50 грамів борошна)
  • Сир - 100 грам
1. Для початку потрібно замісити тісто. Для цього розчиніть в теплому молоці дріжджі і цукор.

2. Збийте яйце з дрібкою солі.

3. З'єднайте всі інгредієнти і поступово всипати просіяне борошно.

4. Додайте трохи масла в тісто, накрийте його чистим рушником і залиште в теплі підходити.

5. Після першого підходу обомніте його трохи, після чого дайте йому підійти ще раз.

6. Розділіть тісто на невеликі шматочки, сформуйте коржі.

7. Викладіть їх у жароміцних форму, змащену маслом.

8. У рецепті приготування ватрушок з вишнею рекомендую використовувати сухий сир і не додавати цукор, щоб він не тек. Викладіть по ложці сиру в центр кожного коржика.

9. Вишню присипте трохи цукром і викладіть зверху.

10. Розм'якшене вершкове масло розімніть з невеликою кількістю борошна в крихту. Присипте зверху.

11. Надішліть форму в розігріту духовку хвилин на 25.

12. От і все, апетитні ватрушки з вишнею в домашніх умовах готові. Трохи остудіть їх, і можна подавати до столу з чаєм! Смачного!

Схожі рецепти