Рецепт Ватрушки з варенням фото

Ватрушки з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт ватрушки з варенням - приготування солодкої випічки з яблучним і черносмородиновим варенням. Традиційний сімейний рецепт смачних ватрушек.

Опис приготування:

Тісто замішується з борошна, яєць (4 штуки), сметани, цукру і масла, після чого накривається плівкою і настоюється півгодини на холоді. Для цих цілей може підійти і холодильник.

З готового тіста формуються джгути, які розрізаються порційно і підкочується в кульки. Потім розкачати їх і розкладіть по листу, який змазаний олією. Краї коржиків необхідно загнути, тим самим зробивши невеликі бортики. Змастіть їх яйцем і відправте в духовку, щоб пиріжки трохи подрумянились.

Викладіть на середину ватрушек яблучне варення, а по краях варення зі смородини. Випікайте в духовці до готовності. Смачного!


  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Крем - 200 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 100 грам
  • Варенье яблочное- 1/2 склянки
  • Варенье черносмородиновое- 1/2 склянки
Тісто замішується з борошна, яєць (4 штуки), сметани, цукру і масла, після чого накривається плівкою і настоюється півгодини на холоді. Для цих цілей може підійти і холодильник.

З готового тіста формуються джгути, які розрізаються порційно і підкочується в кульки. Потім розкачати їх і розкладіть по листу, який змазаний олією. Краї коржиків необхідно загнути, тим самим зробивши невеликі бортики. Змастіть їх яйцем і відправте в духовку, щоб пиріжки трохи подрумянились.

Викладіть на середину ватрушек яблучне варення, а по краях варення зі смородини. Випікайте в духовці до готовності. Смачного!

Схожі рецепти