Рецепт Ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром фото

Ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Листкове тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Булочки, Ватрушки

Періодично купую готове тісто і використовую його для випічки, особливо це стосується листкового тіста. Один з таких рецептів, як приготувати ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром.

Ватрушки з дріжджового тіста краще не залишати на довго, або не робити великі порції, їх краще їсти гарячими. Такі ватрушки подобаються навіть тим, хто не особливо шанує сир, думаю, саме завдяки тесту. Можна прикрасити їх джемом або медом за смаком, мені ж подобаються вони просто так, відразу з духовки.

  • Листкове тісто - 0, 5 кілограма
  • Яйце - 1 штука
  • Сир - 100 грам
  • Цукор - За смаком
  • Крем - За смаком
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 1
1. Сир перетираю в миску, він стає повітряним, з легкою текстурою. Потім додаю сметану і перемішую.
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 2
2. За смаком всипав цукор, можна ваніль або інші спеції, наприклад, корицю.
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 3
3. В самому кінці вбиваю куряче яйце.
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 4
4. Перемішую начинку до однорідної маси, щоб не було грудочок.
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 5
5. Готове листкове тісто розморожувати і розкочують в тонкий пласт, поверхню трохи присипають борошном, щоб тісто не липнуло.
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 6
6. За допомогою чашки, блюдця або будь-який інший круглої форми вирізаю невеликі кола.
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 7
7. У центр кожного кола викладаю сирну начинку.
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 8
8. Піднімаю і защипують краї у вигляді зірочки або сонця, інакше начинка розтечеться під час запікання.
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 9
9. Деко застеляють пергаментом, акуратно перекладаю ватрушки на деко і ставлю їх в розігрітий до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром - фото крок 10
10. Готові ватрушки не отримають занадто рум'яними, але можна підрум'янити їх за допомогою гриля. Подаю випічку гарячою, смачного!

Схожі рецепти