Ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Періодично купую готове тісто і використовую його для випічки, особливо це стосується листкового тіста. Один з таких рецептів, як приготувати ватрушки з листкового дріжджового тіста з сиром.
Ватрушки з дріжджового тіста краще не залишати на довго, або не робити великі порції, їх краще їсти гарячими. Такі ватрушки подобаються навіть тим, хто не особливо шанує сир, думаю, саме завдяки тесту. Можна прикрасити їх джемом або медом за смаком, мені ж подобаються вони просто так, відразу з духовки.
- Листкове тісто - 0, 5 кілограма
- Яйце - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Цукор - За смаком
- Крем - За смаком
1. Сир перетираю в миску, він стає повітряним, з легкою текстурою. Потім додаю сметану і перемішую.
2. За смаком всипав цукор, можна ваніль або інші спеції, наприклад, корицю.
3. В самому кінці вбиваю куряче яйце.
4. Перемішую начинку до однорідної маси, щоб не було грудочок.
5. Готове листкове тісто розморожувати і розкочують в тонкий пласт, поверхню трохи присипають борошном, щоб тісто не липнуло.
6. За допомогою чашки, блюдця або будь-який інший круглої форми вирізаю невеликі кола.
7. У центр кожного кола викладаю сирну начинку.
8. Піднімаю і защипують краї у вигляді зірочки або сонця, інакше начинка розтечеться під час запікання.
9. Деко застеляють пергаментом, акуратно перекладаю ватрушки на деко і ставлю їх в розігрітий до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
10. Готові ватрушки не отримають занадто рум'яними, але можна підрум'янити їх за допомогою гриля. Подаю випічку гарячою, смачного!