Рецепт Сирні ватрушки з дріжджового тіста фото

Сирні ватрушки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ватрушки відомі й улюблені в наших краях ось уже сотні років. З плином часу їх рецепт не сильно змінився. Та й навіщо міняти те, що вже і так ідеально!

Опис приготування:

Виходять дуже смачні ватрушки. Для їх приготування підготуйте дріжджове тісто, для начинки розітріть сир з цукром. Скачайте з тіста кульки. Дайте їм трохи постояти, потім зробіть поглиблення і наповніть їх сиром. Краї булочок змастіть жовтком. Випікайте протягом 25 хвилин в духовці. На стіл подавайте ватрушки в теплому вигляді до чаю, наприклад. Смачного!

  • Дріжджове тісто - 900 грам
  • Сир - 500 грам
  • Цукор - 150 грам
сирні ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 1
Розітріть сир з цукром.
сирні ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 2
З тіста зробіть невеликі кульки. Розкладіть їх на змащеному олією деку. Дайте постояти протягом 20 хвилин.
сирні ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 3
Потім денцем невеликого склянки зробіть в кульках тесту невеликі поглиблення.
сирні ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 4
І наповніть їх сиром. Краї змастіть жовтком. Надішліть ватрушки в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. На стіл подавайте в теплому вигляді до чаю, наприклад.

Схожі рецепти