Сирні ватрушки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Ватрушки відомі й улюблені в наших краях ось уже сотні років. З плином часу їх рецепт не сильно змінився. Та й навіщо міняти те, що вже і так ідеально!
Виходять дуже смачні ватрушки. Для їх приготування підготуйте дріжджове тісто, для начинки розітріть сир з цукром. Скачайте з тіста кульки. Дайте їм трохи постояти, потім зробіть поглиблення і наповніть їх сиром. Краї булочок змастіть жовтком. Випікайте протягом 25 хвилин в духовці. На стіл подавайте ватрушки в теплому вигляді до чаю, наприклад. Смачного!
- Дріжджове тісто - 900 грам
- Сир - 500 грам
- Цукор - 150 грам
Розітріть сир з цукром.
З тіста зробіть невеликі кульки. Розкладіть їх на змащеному олією деку. Дайте постояти протягом 20 хвилин.
Потім денцем невеликого склянки зробіть в кульках тесту невеликі поглиблення.
І наповніть їх сиром. Краї змастіть жовтком. Надішліть ватрушки в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. На стіл подавайте в теплому вигляді до чаю, наприклад.