Ватрушки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Ватрушка - слово-то яке! Завжди згадується бабуся зі своєю випічкою. Рано вранці вона вже замісила тісто, і, коли ми з сестрою прокидалися, ватрушки були вже готові. Ох вже ці бабусі-майстрині!
Вистоювати тісто для ватрушок не потрібно. Воно відмінно піднімається при самій випічці. Відразу після формування ставимо ватрушки в духовку для випічки.
Ватрушки навіть на другий день залишаються м'якими і смачними. Zaintrigovanи? Тоді не втрачайте часу і читайте, як приготувати ватрушки з дріжджового тіста.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Рослинна олія - 3-6 Ст. Ложок
- Сир - 200 грам
- Цукор - 300 грам(4-5 ст. Ложок для тіста, 1-2 ст. Ложки для начинки)
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 11 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 1 Склянка( для змащення ватрушек. У тесті яєць немає. Жовток використовуйте для змащування, а білок додайте в сирну начинку.)
- Крем - 1 Ст. Ложка( для начинки)
- Ізюм - За смаком
- Кефір 2, 5% - 250-300 мілілітрів
Для приготування тіста на ватрушки нам необхідно двічі просіяти борошно. Це додасть майбутньому тесту легкість, тісто швидше підійде.
У теплому кефірі розведіть столову ложку сухих дріжджів. Дріжджі беремо без гірки, всього 11 грамів. У кефір додайте цукор і сіль. Дайте дріжджів прокинутися.
Замісити тісто, вливши кефірну масу в борошно. В кінці замісу влийте 6 ст. Ложок рослинного масла і знову вимісіть. Я замішую міксером з насадками для тіста. У мене заміс здійснюється за 7-10 хвилин.
Миску затягніть плівкою, поставте підніматися тісто в тепле, тихе місце. Влітку досить тісто залишити в накритою мисці просто на столі. Взимку краще розігріти духовку до 40 градусів, вимкнути духовку і в теплу духовку поставити тісто. Тісто підніметься за 1, 5-2 годину.
Тісто розділіть на невеликі шматочки. Кожен шматочок скачайте в кульку і злегка пріплюсніте.
Коржі тесту перенесіть на деко. Висадіть їх на відстані один від одного.
Дно склянки змочіть в рослинному маслі, в кожній виноградному зробіть склянкою поглиблення.
У поглиблення викладіть сир, змішаний з цукром і сметаною.
У сирі "втопите" родзинки. Це скоріше декор, ніж наповнення ватрушки. Краї ватрушки потрібно змастити збитим жовтком.
У розігрітій духовці при 200 градусів випікайте ватрушки 15-20 хвилин до готовності.