Ватрушки з дріжджового тіста

Ватрушки з дріжджового тіста
Кількість порцій: 15 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ватрушка - слово-то яке! Завжди згадується бабуся зі своєю випічкою. Рано вранці вона вже замісила тісто, і, коли ми з сестрою прокидалися, ватрушки були вже готові. Ох вже ці бабусі-майстрині!

опис приготування:

Вистоювати тісто для ватрушок не потрібно. Воно відмінно піднімається при самій випічці. Відразу після формування ставимо ватрушки в духовку для випічки.

Ватрушки навіть на другий день залишаються м'якими і смачними. Zaintrigovanи? Тоді не втрачайте часу і читайте, як приготувати ватрушки з дріжджового тіста.

  • Борошно пшеничне— 500 грам
  • Рослинна олія— 3-6 Ст. ложок
  • Сир— 200 грам
  • цукор— 300 грам(4-5 ст. ложок для тіста, 1-2 ст. ложки для начинки)
  • Дріжджі сухі швидкодіючі— 11 грам
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • Куряче яйце— 1 Склянка( для змащення ватрушек. У тесті яєць немає. Жовток використовуйте для змащування, а білок додайте в сирну начинку.)
  • крем— 1 Ст. ложка( для начинки)
  • Ізюм— За смаком
  • кефір 2,5%  — 250-300  мілілітрів
Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 1 Для приготування тіста на ватрушки нам необхідно двічі просіяти борошно. Це додасть майбутньому тесту легкість, тісто швидше підійде.

Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 2 У теплому кефірі розведіть столову ложку сухих дріжджів. Дріжджі беремо без гірки, всього 11 грамів. У кефір додайте цукор і сіль. Дайте дріжджів прокинутися.

Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 3 замісити тісто, вливши кефірну масу в борошно. В кінці замісу влийте 6 ст. ложок рослинного масла і знову вимісіть. Я замішую міксером з насадками для тіста. У мене заміс здійснюється за 7-10 хвилин.

Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 4 Миску затягніть плівкою, поставте підніматися тісто в тепле, тихе місце. Влітку досить тісто залишити в накритою мисці просто на столі. Взимку краще розігріти духовку до 40 градусів, вимкнути духовку і в теплу духовку поставити тісто. Тісто підніметься за 1,5-2 годину.

Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 5 Тісто розділіть на невеликі шматочки. Кожен шматочок скачайте в кульку і злегка пріплюсніте.

Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 6 Коржі тесту перенесіть на деко. Висадіть їх на відстані один від одного.

Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 7 Дно склянки змочіть в рослинному маслі, в кожній виноградному зробіть склянкою поглиблення.

Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 8 У поглиблення викладіть сир, змішаний з цукром і сметаною.

Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 9 У сирі "; втопите" родзинки. Це скоріше декор, ніж наповнення ватрушки. Краї ватрушки потрібно змастити збитим жовтком.

Ватрушки з дріжджового тіста - фото крок 10 У розігрітій духовці при 200 градусів випікайте ватрушки 15-20 хвилин до готовності. Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста

Дуже люблю домашню випічку. Часто готую тісто про запас. Зберігаю його не більше 3 днів в холодильнику. увечері, вже після роботи, готую. Залишається тільки придумати начинку. опис приготування: Ізюм гарненько промийте. Замісити в хлібопічці тісто. Приготуйте начинку. З тіста сформуйте коржі з...

читати далі
Ватрушки з листкового тіста

Ватрушки з листкового тіста

Ці ватрушки з листкового тіста в домашніх умовах вам точно припадуть до душі! смачні, соковиті і ситні одночасно, вони не залишать вас байдужими. Ще й готуються оченm швидко, спробуйте! опис приготування: Розповім з великим задоволенням свій оригінальний і дуже простий рецепт ватрушек з листко...

читати далі
Ватрушки з листкового тіста з сиром

Ватрушки з листкового тіста з сиром

Я з дитинства люблю ватрушки, але довго возитися з тестом не хочеться, та й часу не завжди вистачає. Відмінний варіант в такому випадку — ватрушки з листкового тіста. опис приготування: Для приготування ватрушок з листкового тіста можна вибрати найрізноманітніші форми. Я пропоную варіант, як п...

читати далі
Яблучний пиріг з дріжджового тіста

Яблучний пиріг з дріжджового тіста

Цей яблучний пиріг з дріжджового тіста в домашніх умовах готується дуже просто. А як - я вам зараз розповім! Тісто беремо готове, а яблучка — послаще. Смачна і швидка випічка виходить! опис приготування: Такий пиріг дуже смачний і ніжний, він не затримується на столі. Тут використовується клас...

читати далі
Бантики з листкового дріжджового тіста

Бантики з листкового дріжджового тіста

Пропоную за Січані хвилини приготувати дуже легке і швидке ласощі! Можна приготувати такі бантики з дітьми і з ними ж їх і з'їсти! А з'їдаються вони, повірте, на раз, два, три! опис приготування: подивіться, як приготувати такі красиві бантики з листкового дріжджового тіста! Для цього вам знад...

читати далі