Ватрушки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Всі звикли, що ватрушки готуються з солодкого сиру. В даному випадку сир замінюється картопляною начинкою, що перетворює традиційну випічку в прекрасні міні-пиріжки. Ситно і дуже смачно!
Перед вами простий рецепт приготування ватрушок з картоплею. Приготуйтеся до того, що процес нешвидкий і тесту для ватрушок потрібно як слід піднятися і підійти, перед безпосередньою випічкою. Готові ватрушки можна подавати до столу як теплими, так і холодними, виходить однаково смачно!
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі - 10 грам
- Молоко - 150 мілілітрів(+ 300 мл. Для начинки)
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Картопля - 800 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 За смаком
Підготуйте продукти, вага картоплі вказано в неочищеному вигляді. Вершкове масло залиште на столі, щоб воно стало м'яким.
Очистіть картопля, поріжте його крупно, дрібну картоплю залиште цілим. Залийте водою, додайте сіль за смаком, поставте варитися до м'якості.
У склянку з теплою водою покладіть сухі швидкодіючі дріжджі і дрібку цукру, дерев'яною ложкою перемішайте і залиште в теплі на 5-10 хвилин. Дріжджі дуже добре ростуть, тому не прогавте, а то втечуть.
У тепле молоко (150 мл) покладіть м'яке масло (30 г), сіль і цукор. Перемішайте, щоб масло розтануло. Влийте дріжджі, знову перемішайте.
Частинами введіть просіяне борошно. Замісити м'яке пластичне тісто.
Грудочку тесту покладіть в глибоку посудину, накрийте чистою сухою серветкою і залиште на годинку у батареї або в теплій духовочке. Пам'ятайте, тісто боїться протягів!
З готового картоплі злийте всю рідину, влийте гаряче молоко (300 мл), покладіть шматочок масла (100 г), товкачем пюріруйте картопля.
Відкоректуйте пюре на сіль, в гарячу картоплю вводите по одному сирому яйцю і відразу швидко перемішуйте товкачем або ложкою, щоб білок не встиг згорнутися, інакше будуть не дуже гарні білі нитки в пюре.
Начинка для ватрушок готова, вийшло ніжне і смачне пюре.
Розділіть тісто на коржі вагою в 100 г, це 6 штук.
Кожен коржик розкачайте, товщина - 1 см або близько того. Покладіть коржі на пергамент, залиште підходити на 30 хвилин.
Склянкою зробіть поглиблення в тесті.
Змастіть яйцем бортики, наповніть ватрушки картопляним пюре. Надішліть в розігріту духовку на 15-20 хвилин, температура - 200 градусів.
Ватрушки з картоплею готові! Пригощайтеся, вони смачні і гарячі, особливо гарні зі сметанкою!