Варення зі смородини з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Варення зі смородини з желатином дає цікавий ефект желе в готовому варення. Дуже приємно таке варення намазати вранці на круасан або булочку. Красиве прозоре варення зарядить вас бадьорістю.
Варення зі смородини з желатином вариться досить швидко. Доведіть варення до кипіння і варіть не більш 10 хвилин. Потім пюре треба протерти через сито або млин, приберіть насіння і макуха, і вже в чисте пюре додайте цукор і швидкорозчинний желатин. Якщо такого у вас немає, то желатин замочіть в холодній воді і після додавання добре розмішайте до повного розчинення. Успіхів і приємного апетиту!
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Вода - 0, 5 L
- Желатин - 2 Ст. Ложки (швидкорозчинний)
- Бадьян - 2 штуки (зірочки)
- Лимон - 1/2 штуки (сік)
Смородину звільнити від гілочок.
Помийте ягоди.
Залийте смородину невеликою кількістю води і поставте на вогонь.
Поваріть смородину п'ять хвилин, можете додати зірочки бадьяна, а потім прибрати, щоб варення сильно не просочилося спеціями.
Пропустіть варення через харчову млин, сито або щось подібне.
Додати цукор і лимон.
Проварити варення ще 5-7 хвилин. Зняти з вогню, додати розчинений желатин. Добре розмішати.
Простерилізувати банки.
Поставте трохи варення на тарілці на 1 хвилину в морозильник. Варення має трохи морщити.
Варення розкласти по банках і залишити охолоджуватися.
Смачного.