Варення з замороженої вишні
(покроковий рецепт з фото)
Варення з замороженої вишні готується за тим же принципом, що зі свіжої. Raznitsa-й, що заморожену вишню слід розморозити. Вишневе варення - дуже смачне і гарне. Це - відмінний десерт.
Варення з замороженої вишні готується наступним чином. Вишня розморожується, обов'язково треба збереже сік. Потім вишню з соком і іншими інгредієнтами треба викласти в каструлю і варити до загустіння.
Із вказаної кількості вишні вийде близько 1, 3-1, 4 л варення.
- Вишня заморожена без кісточок - 1, 5 кілограма
- Пектин - 6 Ст. Ложок
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1/4 склянки
- Цукор - 5 склянок
1. Викладіть заморожену вишню в друшляк, вниз поставте миску. Сік збережіть.
2. Потім в каструлі змішайте размороженную вишню, сік, пектин, лимонний сік і лимонну цедру.
3. Доведіть до кипіння. Поставте вогонь на середній і варіть, періодично помішуючи.
4. Додайте в каструлю цукор і заважайте, поки він не розчиниться.
5. Понизьте вогонь до середньо-повільного і доведіть до кипіння - бульбашки повинні рівномірно лопатися на поверхні.
6. Варіть варення протягом хвилини. У процесі варіння періодично помішуйте і знімайте на тарілочку піну.
7. Розлийте варення по стерилізованим гарячим баночках і прикрийте стерилізованими кришками, до кінця їх не закручуйте. Поставте баночки з варенням в киплячу воду для стерилізації на 5 хвилин. Потім закрутіть і залиште до охолодження. Варення з замороженої вишні можна зберігати до року. Смачного!