Мусові кубики із замороженої вишні
(покроковий рецепт з фото)
Цей повітряний ягідний десерт за способом приготування нагадує мармелад. Але є єдина відмінність, яке полягає у збиванні ягідної маси, робить ласощі не схожим ні на що інше.
Приготувати цей збитий десерт можна з будь-яких ягід в замороженому або свіжому вигляді. Причому ягоди без великої кісточки (смородину, малину і ін.) годі й прогрівати, а відразу перетворити в пюре за допомогою блендера.
- Вишня (заморожена) - 350 грам
- Желатин швидкорозчинний - 20 грам
- Вода - 20 мілілітрів
- Цукрова пудра - 70-80 грам
Підготуйте продукти, необхідні для приготування муссових кубиків із замороженої вишні. При відсутності швидкорозчинного желатину можна використовувати звичайний в тій же кількості. Необхідно лише заздалегідь замочити його в невеликій кількості води.
Викладіть ягоди в ківш і влийте воду. Помістіть ківш з ягодами на повільний вогонь і періодично помішуйте вміст ложкою. Варити ягоди не потрібно, необхідно, щоб вони прогрілися і обм'якнули.
Через 7-10 хвилин шкурка ягід почне лопатися. Після цього ківш можна знімати з плити.
Протріть вишню через сито для позбавлення від кісточок і отримання ягідного пюре.
У вийшло рідке пюре всипте цукрову пудру і швидкорозчинний желатин (або вже набряклий звичайний желатин), перемішайте суміш ложкою.
Помістіть ягідну масу на водяну баню і прогрійте до повного розчинення желатину. Враховуйте, що температура суміші не повинна становити більше 60 градусів.
Перелийте теплу ягідну масу в підходящу ємність і збивайте протягом 8-10 хвилин.
За цей час маса стане світліше, придбає легкість, її обсяг помітно збільшиться.
Одержаний вишневий мус вилийте в форму (зручно використовувати силіконову) і помістіть в холодильник мінімум на 2-3 годину (можна залишити на ніч).
Для подачі десерту акуратно вийміть мус з форми і розріжте його на невеликі кубики.