Варення з яблук зимовий
(покроковий рецепт з фото)
Це варення має гарний бурштиновий колір і неперевершений аромат. Варення з цільними яблучками смачно їсти не тільки з чаєм, воно з легкістю підійде, як начинка для випічки будь-якої складності.
Це простий рецепт приготування варення з яблук зимового. Все що вам потрібно для приготування це - яблука, цукор, вода і лимонна кислота. Рекомендую починати готувати з вечора, адже яблукам необхідно простояти з цукром хоча б 10 годин. Також заздалегідь подбайте про стерилізованих баночках і кришках, а також місці для зберігання варення. Гарного дня!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Приготуйте тазик з підкисленою водою (за рахунок лимонної кислоти). Яблука ретельно промийте, очистіть від кісточок і поріжте часточками. Потім опустіть в тазик з водою на 20 хвилин (але не більше), щоб яблука не потемніли.
Вийміть яблука з тазика і перекладіть в ємність в якій будете варить варення. Зверху засипте цукор, найкраще це зробити з вечора і так залишити до ранку.
Вранці яблука будуть виглядати наступним чином.
Поставте ємність з яблуками на вогонь, доведіть до кипіння і варіть ще 10 хвилин. Зніміть з вогню і дайте їм охолонути.
Остигнуло варення знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, потім варіть ще 15 хвилин і зніміть з вогню. З остиглим варенням втретє виконайте ту ж процедуру.
Готове варення розкладіть по банках і закрийте. Смачного!