Варення з смородини без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Я думаю, що для багатьох варення, приготоване зі смородини, є найулюбленішим, але не всім подобається присутність в ньому кісточок від ягід, в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як зробити варення без них.
Я просто обожнюю заготовки зі смородини, але оскільки мене завжди дратували ці маленькі ягідні кісточки, які часом застряють між зубами і в яснах, то я вже давно навчилася робити варення зі смородини без кісточок в домашніх умовах. Скажу вам чесно, ласощі виходить дивовижне, дуже ніжне і смачне, а головне, в ньому немає нічого зайвого, по консистенції воно нагадує скоріше джем, але я все одно називаю його варенням по-старому. Ви навіть не уявляєте, як приємно вранці на сніданок намазати на хлібець ароматну ягідну масу, відразу піднімається настрій, а день проходить в позитиві і ніякої мороз не страшний. Так що, якщо цю зиму ви хочете зустріти у всеозброєнні, тоді я розповім вам, як закатати варення зі смородини без кісточок.
- Смородина червона - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам