Варення з фейхоа
(покроковий рецепт з фото)
Варення з фейхоа - надзвичайно корисне. У ньому міститься величезна кількість йоду, необхідного для щитовидної залози. До нас цей екзотичний фрукт привозять із Закавказзя. Вживати зрілими!
Варення з фейхоа - і не варення зовсім. Його і варити щось не треба. Плоди у нас на ринках зазвичай в листопаді з'являються. Я купив nezrelиe feйhoa, Дайте їм otlezhatysya і dozrety. Повірте, так буде смачніше і корисніше! Таке варення смачно їсти з млинцями, сиром, морозивом.
Як приготувати варення з фейхоа (або, вибачте, фейхоевое варення):
1. Промийте фейхоа і зріжте кінчики. Коричневі плями на кінчиках залиште, це всього лише ознака зрілості. Шкірку я зрізаю, хоча радять її залишати. Саме в шкірці міститься велика кількість корисних речовин. Але вона трохи змінює смакові якості продукту, варення з плодів зі шкіркою гірчить.
2. Подрібніть фейхоа в блендері або пропустіть через м'ясорубку. Можете робити зовсім дрібні шматочки, а можете залишити і побільше. Це залежить від того, як ви любите і з чим варення будете вживати. У десерті (на збитих вершках або кремі) великі плоди фейхоа виглядають красивіше.
3. До измельченному фейхоа додайте цукор, перемішайте. Нехай варення постоїть, щоб цукор розчинився. При бажанні можете використовувати цукрову пудру.
4. Варення розкладіть по простерилизованнимбанкам і закрийте стерильними кришками. Готово!
Смачного!
Зберігати рекомендую на нижній полиці холодильника.
- Фейхоа - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
Як приготувати варення з фейхоа (або, вибачте, фейхоевое варення):
1. Промийте фейхоа і зріжте кінчики. Коричневі плями на кінчиках залиште, це всього лише ознака зрілості. Шкірку я зрізаю, хоча радять її залишати. Саме в шкірці міститься велика кількість корисних речовин. Але вона трохи змінює смакові якості продукту, варення з плодів зі шкіркою гірчить.
2. Подрібніть фейхоа в блендері або пропустіть через м'ясорубку. Можете робити зовсім дрібні шматочки, а можете залишити і побільше. Це залежить від того, як ви любите і з чим варення будете вживати. У десерті (на збитих вершках або кремі) великі плоди фейхоа виглядають красивіше.
3. До измельченному фейхоа додайте цукор, перемішайте. Нехай варення постоїть, щоб цукор розчинився. При бажанні можете використовувати цукрову пудру.
4. Варення розкладіть по простерилизованнимбанкам і закрийте стерильними кришками. Готово!
Смачного!
Зберігати рекомендую на нижній полиці холодильника.