Вареники з вишньою
(покроковий рецепт з фото)
Вареники з вишньою - одне з класичних страв української традиційної кухні. Складно не залити клавіатуру слинки, згадуючи, наскільки смачні, апетитні і соковиті свіжі вареники з вишнею
Думаю, кожен з вас хоча б раз у житті пробував справжні вареники з вишнею. Ну, а кому пощастило і у кого є бабусі-тітки-інші родичі з України, ті напевно дегустували цю смакоту не раз Вареники з вишнею - смачна штука, особливо якщо вишня - свіжа, солодка і соковита. Ще мені подобається те, що частина зліплених вареників можна приготувати і з'їсти відразу ж, а частина можна заморозити - в принципі, смакових якостей вареники з вишнею після заморозки практично не втрачають.
- Вишня (без кісточок) - 1 кілограм
- Цукор - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
Вишню (без кісточок) кладемо в сито, засипаємо цукром. Сито ставимо в глибоку миску - вишня виділятиме сік, а сік нам потрібен.
Тим часом зробимо тісто - таке ж, як на пельмені. Змішуємо молоко, масло і сіль в каструлі.
Доводимо суміш до кипіння.
Знімаємо з вогню, додаємо невелику кількість борошна.
Додаємо яйце, перемішуємо, охолоджуємо.
Вводимо борошно, що залишилося.
Починаємо замішувати тісто.
На присипаної борошном робочій поверхні продовжуємо замішувати тісто.
Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
Загортаємо тісто в харчову плівку і відставляємо.
Через 20 хвилин розрізаємо тісто на кілька частин, кожну розгортаємо в тонкий пласт.
За допомогою склянки або формочки діаметром 2, 5 см вирізаємо круглі коржі з тіста.
З тесту можна скачати новий шар тіста, його теж розкачати і нарізати на круглі коржі.
Вишню з цукром в ситі гарненько перемішуємо, виділився сік в цьому рецепті не використовується - проте він дуже смачний, з нього можна зварити сироп, компот або знайти інше раціональне застосування.
Беремо круглий коржик тесту, в центр викладаємо трохи начинки.
Звертаємо корж навпіл, приклеюємо краї.
Заліпити потрібно добре, щоб не залишалося ніяких отворів, інакше вареники розваляться, а начинка витече.
Зліплені вареники обвалюють в борошні і викладаємо на присипану борошном дошку.
Залишилося тільки зварити наші вареники. Для цього кладемо їх в киплячу підсолену воду.
Варимо вареники на помірному вогні, поки вони не спливуть на поверхню.
Спливли вареники варимо ще пару хвилин і дістаємо шумівкою з каструлі. Складаємо готові вареники у велику миску.
Обов'язково кладемо в миску з гарячими варениками шматочок вершкового масла і перемішуємо - це робиться для того, щоб вареники не злипалися і не були сухими.
Подавати гарячими зі сметаною. Смачного!