Рецепт Вареники з вишньою фото

Вареники з вишньою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто, Ягоди, Вишня
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Для дітей, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Вареники

Вареники з вишньою - одне з класичних страв української традиційної кухні. Складно не залити клавіатуру слинки, згадуючи, наскільки смачні, апетитні і соковиті свіжі вареники з вишнею

Думаю, кожен з вас хоча б раз у житті пробував справжні вареники з вишнею. Ну, а кому пощастило і у кого є бабусі-тітки-інші родичі з України, ті напевно дегустували цю смакоту не раз Вареники з вишнею - смачна штука, особливо якщо вишня - свіжа, солодка і соковита. Ще мені подобається те, що частина зліплених вареників можна приготувати і з'їсти відразу ж, а частина можна заморозити - в принципі, смакових якостей вареники з вишнею після заморозки практично не втрачають.

  • Вишня (без кісточок) - 1 кілограм
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 3 склянки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
вареники з вишньою - фото крок 1
Вишню (без кісточок) кладемо в сито, засипаємо цукром. Сито ставимо в глибоку миску - вишня виділятиме сік, а сік нам потрібен.
вареники з вишньою - фото крок 2
Тим часом зробимо тісто - таке ж, як на пельмені. Змішуємо молоко, масло і сіль в каструлі.
вареники з вишньою - фото крок 3
Доводимо суміш до кипіння.
вареники з вишньою - фото крок 4
Знімаємо з вогню, додаємо невелику кількість борошна.
вареники з вишньою - фото крок 5
Додаємо яйце, перемішуємо, охолоджуємо.
вареники з вишньою - фото крок 6
Вводимо борошно, що залишилося.
вареники з вишньою - фото крок 7
Починаємо замішувати тісто.
вареники з вишньою - фото крок 8
На присипаної борошном робочій поверхні продовжуємо замішувати тісто.
вареники з вишньою - фото крок 9
Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
вареники з вишньою - фото крок 10
Загортаємо тісто в харчову плівку і відставляємо.
вареники з вишньою - фото крок 11
Через 20 хвилин розрізаємо тісто на кілька частин, кожну розгортаємо в тонкий пласт.
вареники з вишньою - фото крок 12
За допомогою склянки або формочки діаметром 2, 5 см вирізаємо круглі коржі з тіста.
вареники з вишньою - фото крок 13
З тесту можна скачати новий шар тіста, його теж розкачати і нарізати на круглі коржі.
вареники з вишньою - фото крок 14
Вишню з цукром в ситі гарненько перемішуємо, виділився сік в цьому рецепті не використовується - проте він дуже смачний, з нього можна зварити сироп, компот або знайти інше раціональне застосування.
вареники з вишньою - фото крок 15
Беремо круглий коржик тесту, в центр викладаємо трохи начинки.
вареники з вишньою - фото крок 16
Звертаємо корж навпіл, приклеюємо краї.
вареники з вишньою - фото крок 17
Заліпити потрібно добре, щоб не залишалося ніяких отворів, інакше вареники розваляться, а начинка витече.
вареники з вишньою - фото крок 18
Зліплені вареники обвалюють в борошні і викладаємо на присипану борошном дошку.
вареники з вишньою - фото крок 19
Залишилося тільки зварити наші вареники. Для цього кладемо їх в киплячу підсолену воду.
вареники з вишньою - фото крок 20
Варимо вареники на помірному вогні, поки вони не спливуть на поверхню.
вареники з вишньою - фото крок 21
Спливли вареники варимо ще пару хвилин і дістаємо шумівкою з каструлі. Складаємо готові вареники у велику миску.
вареники з вишньою - фото крок 22
Обов'язково кладемо в миску з гарячими варениками шматочок вершкового масла і перемішуємо - це робиться для того, щоб вареники не злипалися і не були сухими.
вареники з вишньою - фото крок 23
Подавати гарячими зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти