Вареники з вишньою
(покроковий рецепт з фото)
Вареники з вишньою - одне з класичних страв української традиційної кухні. Складно не залити клавіатуру слинки, згадуючи, наскільки смачні, апетитні і соковиті свіжі вареники з вишнею
Думаю, кожен з вас хоча б раз у житті пробував справжні вареники з вишнею. Ну, а кому пощастило і у кого є бабусі-тітки-інші родичі з України, ті напевно дегустували цю смакоту не раз Вареники з вишнею - смачна штука, особливо якщо вишня - свіжа, солодка і соковита. Ще мені подобається те, що частина зліплених вареників можна приготувати і з'їсти відразу ж, а частина можна заморозити - в принципі, смакових якостей вареники з вишнею після заморозки практично не втрачають.
- Вишня (без кісточок) - 1 кілограм
- Цукор - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
![вареники з вишньою - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46192.webp)
Вишню (без кісточок) кладемо в сито, засипаємо цукром. Сито ставимо в глибоку миску - вишня виділятиме сік, а сік нам потрібен.
![вареники з вишньою - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46193.webp)
Тим часом зробимо тісто - таке ж, як на пельмені. Змішуємо молоко, масло і сіль в каструлі.
![вареники з вишньою - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46194.webp)
Доводимо суміш до кипіння.
![вареники з вишньою - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46196.webp)
Знімаємо з вогню, додаємо невелику кількість борошна.
![вареники з вишньою - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46197.webp)
Додаємо яйце, перемішуємо, охолоджуємо.
![вареники з вишньою - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46198.webp)
Вводимо борошно, що залишилося.
![вареники з вишньою - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46199.webp)
Починаємо замішувати тісто.
![вареники з вишньою - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46200.webp)
На присипаної борошном робочій поверхні продовжуємо замішувати тісто.
![вареники з вишньою - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46201.webp)
Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
![вареники з вишньою - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46202.webp)
Загортаємо тісто в харчову плівку і відставляємо.
![вареники з вишньою - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46203.webp)
Через 20 хвилин розрізаємо тісто на кілька частин, кожну розгортаємо в тонкий пласт.
![вареники з вишньою - фото крок 12](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46204.webp)
За допомогою склянки або формочки діаметром 2, 5 см вирізаємо круглі коржі з тіста.
![вареники з вишньою - фото крок 13](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46205.webp)
З тесту можна скачати новий шар тіста, його теж розкачати і нарізати на круглі коржі.
![вареники з вишньою - фото крок 14](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46206.webp)
Вишню з цукром в ситі гарненько перемішуємо, виділився сік в цьому рецепті не використовується - проте він дуже смачний, з нього можна зварити сироп, компот або знайти інше раціональне застосування.
![вареники з вишньою - фото крок 15](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46207.webp)
Беремо круглий коржик тесту, в центр викладаємо трохи начинки.
![вареники з вишньою - фото крок 16](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46208.webp)
Звертаємо корж навпіл, приклеюємо краї.
![вареники з вишньою - фото крок 17](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46209.webp)
Заліпити потрібно добре, щоб не залишалося ніяких отворів, інакше вареники розваляться, а начинка витече.
![вареники з вишньою - фото крок 18](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46210.webp)
Зліплені вареники обвалюють в борошні і викладаємо на присипану борошном дошку.
![вареники з вишньою - фото крок 19](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46211.webp)
Залишилося тільки зварити наші вареники. Для цього кладемо їх в киплячу підсолену воду.
![вареники з вишньою - фото крок 20](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46212.webp)
Варимо вареники на помірному вогні, поки вони не спливуть на поверхню.
![вареники з вишньою - фото крок 21](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46213.webp)
Спливли вареники варимо ще пару хвилин і дістаємо шумівкою з каструлі. Складаємо готові вареники у велику миску.
![вареники з вишньою - фото крок 22](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46214.webp)
Обов'язково кладемо в миску з гарячими варениками шматочок вершкового масла і перемішуємо - це робиться для того, щоб вареники не злипалися і не були сухими.
![вареники з вишньою - фото крок 23](https://kuhari.com.ua/img/vareniki_s_vishnei-46215.webp)
Подавати гарячими зі сметаною. Смачного!