Вареники з салом
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо незвичайне, але сподобається навіть досвідченому гурману, якщо вареники з салом приготувати строго за рецептом. Смачні та ситні.
Отже, для початку приготуємо тісто.
1. Жебрацтво 2, 5 склянки борошна в чашу для замісу тіста (трохи борошна залиште для приготування начинки).
2. Зробіть в гірці борошна невелике заглиблення. Вбийте туди яйце, влийте воду і додайте трохи рослинного масла. Посоліть і замісіть тісто для вареників.
3. Розкачайте тісто в довгий млинець, не надто тонкий.
4. Перед тим, як ділити тісто на маленькі кружечки для вареників, приготовим начинку. Розріжте шматок сала на маленькі кубики і обсмажте на сковороді на рослинному маслі до рум'яної скоринки.
5. Висипати в зажарку решту борошна і перемішайте.
6. Тепер розділіть млинець тесту склянкою на багато невеликих кружечків. У центр кожного викладіть по чайній ложці начинки з сала та ущипніть кружечок, формуючи вареник.
Вареники з салом готові. Залишається їх тільки зварити в підсоленій киплячій воді. Нагадаю, що вареники, після того, як вони спливуть, необхідно поварити ще п'ять хвилин.
Смачного!
- Борошно - 3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вода - 0, 75 склянки
- Рослинна олія - За смаком
- Сало - 100-150 грам
- Сіль - За смаком
1. Жебрацтво 2, 5 склянки борошна в чашу для замісу тіста (трохи борошна залиште для приготування начинки).
2. Зробіть в гірці борошна невелике заглиблення. Вбийте туди яйце, влийте воду і додайте трохи рослинного масла. Посоліть і замісіть тісто для вареників.
3. Розкачайте тісто в довгий млинець, не надто тонкий.
4. Перед тим, як ділити тісто на маленькі кружечки для вареників, приготовим начинку. Розріжте шматок сала на маленькі кубики і обсмажте на сковороді на рослинному маслі до рум'яної скоринки.
5. Висипати в зажарку решту борошна і перемішайте.
6. Тепер розділіть млинець тесту склянкою на багато невеликих кружечків. У центр кожного викладіть по чайній ложці начинки з сала та ущипніть кружечок, формуючи вареник.
Вареники з салом готові. Залишається їх тільки зварити в підсоленій киплячій воді. Нагадаю, що вареники, після того, як вони спливуть, необхідно поварити ще п'ять хвилин.
Смачного!