Рецепт Вареники з капустою і салом фото

Вареники з капустою і салом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , М'ясо , Овочі , Субпродукти , Капуста , Сало
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в тесті , Вареники
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Для всієї сім'ї приготуйте смачні і ситні вареники з капустою і салом. Домашню страву створить неповторну атмосферу за столом.

Опис приготування:

Процес приготування вареників з капустою і салом не такий швидкий, але воно варте того. Замісити тісто і посмаживши начинку з капусти, залишиться лише зліпити смачні вареники. Родзинкою такого блюда стане піджарка з салом.

  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Кефір - 150 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (для тіста)
  • Сало - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (одна цибулина для начинки, інша для обсмажування з салом)
  • Морквина - 1 штука
  • Капуста - 200-250 грам
  • Томатна паста - 30 грам
  • Масло рослинне - 30 грам
  • Сіль - За смаком (для начинки)
  • Чорний перець - За смаком (для начинки)
вареники з капустою і салом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування тіста.
вареники з капустою і салом - фото крок 2
Підготуйте інгредієнти для приготування начинки з капусти.
вареники з капустою і салом - фото крок 3
Наріжте одну цибулину кубиками, а морквину натріть на тертці.
вареники з капустою і салом - фото крок 4
Обсмажте моркву з цибулею на олії до м'якості на середньому вогні.
вареники з капустою і салом - фото крок 5
Нашинкуйтекапусту смужками для начинки.
вареники з капустою і салом - фото крок 6
Додайте капусту в сковорідку з овочами.
вареники з капустою і салом - фото крок 7
Обсмажуйте капусту з овочами на невеликому вогні 8-10 хвилин, поки капуста не стане м'якою. Начинку підсолити і поперчіть за смаком.
вареники з капустою і салом - фото крок 8
Додайте томатну пасту.
вареники з капустою і салом - фото крок 9
Гасіть капусту ще 3-4 хвилини і начинка готова. Остудіть її.
вареники з капустою і салом - фото крок 10
У кефір кімнатної температури всипте сіль, розмішайте.
вареники з капустою і салом - фото крок 11
Всипте соду і знову розмішайте. Залиште кефір на 20-30 секунд, на його поверхні з'являться бульбашки - сода почала грати.
вареники з капустою і салом - фото крок 12
Потім частинами всипати борошно і акуратно перемішуйте тісто.
вареники з капустою і салом - фото крок 13
Замісити м'яке тісто. Залиште його відпочивати під рушником на 15 хвилин.
вареники з капустою і салом - фото крок 14
Потім розділіть тісто на невеликі кульки, приблизно 8-9 шт. Кожна кулька розкачайте тонший, в центр викладіть ложку капустяної начинки.
вареники з капустою і салом - фото крок 15
Кінець кліпу Варенников, можна зробити їх фігурними.
вареники з капустою і салом - фото крок 16
Закип'ятіть воду в каструлі (приблизно половину обсягу і трохи більше), додайте трохи солі і відправте вареники варитися. Відразу обережно перемішайте, щоб вареники не прилипли до дна каструлі. Після того, як вони спливуть, варите 5-6 хвилин, кілька разів помішуючи.
вареники з капустою і салом - фото крок 17
Поки варяться вареники, приготуйте піджарку, наріжте кубиками сало і обсмажте його на сковороді, поки не витопити жир.
вареники з капустою і салом - фото крок 18
Додайте дрібно нарізану цибулю і смажте всі разом до рум'яного кольору.
вареники з капустою і салом - фото крок 19
Готові вареники викладіть в порційний посуд і полийте піджаркою з салом і цибулею.
вареники з капустою і салом - фото крок 20
Смачного!

Схожі рецепти