Вареники з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт, насамперед, підійде для пісного меню, хоча і в звичайний день такі вареники завжди будуть бажаними на вашому столі, адже блюдо це дуже смачне і ситне завдяки додаванню квасолі.
З усіх пісних варіантів вареників цей рецепт приготування вареників з квасолею, мабуть, мій улюблений. Насамперед, тому що я дуже люблю квасолю, а також з тієї причини, що з нею блюдо виходить вельми поживним, та й на смак начинка виходить дивовижна. Я готую такі вареники не тільки в пісні дні, але і в звичайні, пропоную і вам зробити відмінні вареники з квасолею в домашніх умовах.
1) Спершу ми беремо глибоку миску і просіваємо в неї борошно гіркою, робимо в гірці поглиблення і вливаємо туди воду і рослинне масло, додаємо сіль. Тепер перемішуємо всі інгредієнти ложкою, а потім викладаємо тісто на присипаний борошном стіл і більш ретельно вимішуємо його руками. Накриваємо тісто серветкою і даємо йому відпочити хвилин 20-30.
2) Попередньо замочену квасолю відварюємо до повної готовності і за допомогою блендера або м'ясорубки подрібнюємо її до стану пюре. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо його на рослинному маслі до золотистого кольору, з'єднуємо цибулю з квасоляним пюре, додаємо сіль і спеції за смаком, перемішуємо все.
3) Після того як тісто відпочило, викладаємо його на стіл, ще раз обминали і ділимо тісто на 3 рівні частини. Беремо одну з них і розгортаємо її в тонкий пласт, вирізаємо з тіста невеликі кружечки за допомогою чашки. Тепер кладемо на кожен кружечок трохи приготовленої начинки і дуже міцно з'єднуємо його краю, таким же чином розгортаємо залишилися дві частини тесту.
4) Після того як ми зліпимо все вареники, ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо її і доводимо до кипіння. Потім опускаємо в воду вареники, перемішуємо їх (і що, коли вони пристануть дно) і варимо 5-6 хвилин.
Готову страву в пост можна посипати свіжою зеленню або подати до столу з обсмаженою цибулею, в звичайні дні такі вареники найкраще їсти зі сметаною, це дуже смачно. Приємного всім апетиту!
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ в начинку до смаку)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(+ Немного для обжаривания лука)
- Квасоля - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Спеції - За смаком
1) Спершу ми беремо глибоку миску і просіваємо в неї борошно гіркою, робимо в гірці поглиблення і вливаємо туди воду і рослинне масло, додаємо сіль. Тепер перемішуємо всі інгредієнти ложкою, а потім викладаємо тісто на присипаний борошном стіл і більш ретельно вимішуємо його руками. Накриваємо тісто серветкою і даємо йому відпочити хвилин 20-30.
2) Попередньо замочену квасолю відварюємо до повної готовності і за допомогою блендера або м'ясорубки подрібнюємо її до стану пюре. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо його на рослинному маслі до золотистого кольору, з'єднуємо цибулю з квасоляним пюре, додаємо сіль і спеції за смаком, перемішуємо все.
3) Після того як тісто відпочило, викладаємо його на стіл, ще раз обминали і ділимо тісто на 3 рівні частини. Беремо одну з них і розгортаємо її в тонкий пласт, вирізаємо з тіста невеликі кружечки за допомогою чашки. Тепер кладемо на кожен кружечок трохи приготовленої начинки і дуже міцно з'єднуємо його краю, таким же чином розгортаємо залишилися дві частини тесту.
4) Після того як ми зліпимо все вареники, ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо її і доводимо до кипіння. Потім опускаємо в воду вареники, перемішуємо їх (і що, коли вони пристануть дно) і варимо 5-6 хвилин.
Готову страву в пост можна посипати свіжою зеленню або подати до столу з обсмаженою цибулею, в звичайні дні такі вареники найкраще їсти зі сметаною, це дуже смачно. Приємного всім апетиту!