Вареники на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Яких тільки вареників немає. І з сиром і з вишнею і з капустою. У моїй родині дуже люблять вареники з картоплею. Коли у мене зовсім мало часу, я роблю вареники на швидку руку або ліниві. Просто!
Вареники на швидку руку готові. Головне зварити картоплю, а замісити тісто і зварити вареники на швидку руку дуже швидко і просто. Іноді я використовую час, що залишився пюре або варену картоплю з учорашнього дня, тоді виходить зовсім швидко. А вареники на швидку руку дуже смачні! зі сметанкою, да смаженим цибулькою - смакота. Смачного!
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
Своїм та очищаємо картоплю. Варимо в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо. У гарячу картоплю додаємо вершкове масло і мнемо виделкою так, щоб вийшло пюре.
Коли пюре охолоне, додаємо туди яйце, борошно (на око, щоб тісто не було занадто твердим) і замішуємо тісто.
З шматочка картопляного тіста формуємо ковбаску.
Розрізаємо ковбаску на шматочки товщиною 2 - 3 см.
Тим часом у нас вже кипить вода. Солимо її на смак і варимо вареники приблизно 3 - 5 хвилин. Вони повинні піднятися на поверхню води, тоді готові.
Виймаємо вареники на швидку руку шумівкою і викладаємо на тарілку зі сметаною.
Ріжемо очищену цибулину, шаткуємо її і смажимо на олії до золотистого кольору.
Перемішуємо вареники зі сметаною, викладаємо на тарілки і зверху посипаємо смаженою цибулею. Готово!