Вареники класичні
(покроковий рецепт з фото)
Вареники - перша страва, яке приходить на розум, якщо язик заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями. Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні.
Це смачне і ситне блюдо ніколи не набридає, тим більше з таким розмаїттям начинки, і це ще не все її види, які я перерахувала. Вареники можна варити в каструлі, а можна варити на пару. Їх можна наліпити про запас і заморозити в морозилці. У кожної господині свій рецепт тесту і нюанс з начинкою. Загалом, великий простір для кулінарної фантазії!
- Борошно - 2-3 склянок
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 1 штука (великий)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні рецепти інгредієнти.
Картопля очистіть, залийте водою, посоліть за смаком і відваріть до готовності. Злийте воду, зітреш готову картоплю толкушкой в пюре.
Поки вариться картопля, замісіть тісто. Для цього нам знадобиться борошно, вода і сіль.
Просійте в миску борошно, зробіть в центрі ямку, приправити сіллю, налийте воду і замісити пластичне, НЕ липнуче до рук тісто. Кількість борошна залежить від її вологості. Накрийте його мискою, нехай "відпочине" .
Для піджарки цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте на сковороді рослинне масло, пассеруйте цибулю до прозорості.
Тісто скачайте в ковбаску і розріжте на рівні шматочки.
Кожен шматочок розкачайте в тонкий корж. У центр коржі викладіть начинку, покладіть і закріпіть кінці.
Викладайте вареники на дошку, присипану борошном.
Закип'ятіть воду, сіль й. Опускайте вареники в окріп по одному. Перешкодьте дерев'яною лопаткою і варіть 10 хвилин. Як будуть готові, злийте воду і додайте піджарку з лука, перемішайте.
Подавайте вареники гарячими зі сметаною. Смачного!