Ванільний рисовий пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Чомусь в дитинстві я ненавиділа рис. Особливо в пудингах, які готувала моя мама. Зараз по-справжньому розсмакували це приголомшливе блюдо. Вам теж має сподобається!
Звичайно, я внесла в рецепт зміни, які зробили смак більш виразним. Пропоную вам прочитати про те, як приготувати ванільний рисовий пудинг з апельсином. Його будемо варити, без запікання. Десерт підійде для харчування дітей від 3-х років. Цукор регулюйте на свій смак, за цими пропорціями виходить в міру солодко.
- Рис "арбор" - 1 Склянка
- Молоко - 1 літр
- Цукор - 100 грам
- Вершки жирні - 180 мілілітрів
- Яєчний жовток - 1 штука
- Апельсин - 1 штука (найкраще червоний)
- Ванільний стручок - 1, 5 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1. В цукор дрібно натріть цедру апельсина. Також вискабліте ванілін з половини стручка. Розітріть інгредієнти разом.
2. Апельсин очистіть. Розділіть на часточки, прибравши плівку. Сік збережіть.
3. У сотейнику з'єднайте цукрову суміш, Мал, молоко. Доведіть суміш до кипіння. Додайте стручок ванілі. Варіть все до готовності рису на повільному вогні, близько 30 хвилин. Ваніль витягніть в кінці.
4. В цей час змішайте разом жовток, вершки і апельсиновий сік. Додайте суміш, коли рис буде готовий. Помішуючи, варите масу ще 10 хвилин.
5. Пудинг остудіть і подавайте з апельсиновими часточками. Насолоджуйтесь!