Ванільний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пудингу з молока, цукру, кукурудзяного крохмалю, ванілі і яйця.
За цим рецептом у вас вийде 6 порцій пудингу. При подачі ви можете додати столову ложку вершкового масла зверху або чайну ложку рому, який чудово поєднується з ваніллю. Також ви можете прикрасити пудинг збитими вершками зверху або фруктовим варенням, або і тим, і іншим.
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Стручка ванілі - 1/2 штуки (або 2 чайні ложки ванільного екстракту)
- Велике яйце - 1 штука
1. Довести 2 склянки молока до кипіння в каструлі середнього розміру. Змішати цукор, крохмаль і сіль і в мисці. Якщо ви використовуєте стручок ванілі, витягніть насіння і додайте в миску.
2. Поступово додати решту 2/3 чашки цільного молока. Робіть це невеликими порціями, щоб в масі не утворювалися грудки. Збити віночком. Додати яйце і збити.
3. Як тільки молоко закипить, зняти каструлю з вогню і дуже повільно додати кукурудзяну суміш. Повернути каструлю назад на вогонь і варити, постійно помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою. Як тільки справа суміш закипить, варити ще 1 хвилину, а потім вимкнути вогонь.
4. Перемішати мус з ванільним екстрактом, якщо ви його використовуєте, і розділити пудинг між 6 порційними чашами. Поставити в холодильник застигнути на термін близько 2 годин.
5. Якщо вам не подобається плівка на поверхні застиглого пудингу, перед приміщенням в холодильник накрийте його зверху шматком поліетилену.