Вафлі без вафельниці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас, як і в мене, немає вафельниці - це зовсім не привід для відязика від смачних свіжих домашніх вафель. Сьогодні розповім, як приготувати вафлі без вафельниці. Вони стануть відмінним сніданком.
Сміливо скажу, що вафлі - це універсальне блюдо. Їх можна подавати з варенням, джемом, медом і іншими солодощами, а можна викласти на них яєчню і обсмажений бекон. Для приготування вафель використовую сковороду-гриль, щоб зробити рифлену структуру. Якщо такої сковороди немає, то можна обсмажити їх на звичайній.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Яблучний оцет - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
1
З'єднайте борошно з розпушувачем, содою, сіллю і цукром. В окремій мисці змішайте ванільний екстракт, яйця, йогурт і оцет. Влийте рідкі інгредієнти до сухих і перемішайте.
2
Сковороду-гриль розігрійте з рослинним маслом, вилийте приблизно 0, 5 склянки суміші в центр і зменшіть вогонь до мінімуму. Готуйте з кожного боку 3-4 хвилини до хрусткої скоринки.
3
Перекладіть вафлі на тарілку і залиште до охолодження. Змастіть вафлі вершковим маслом і посипте цукровою пудрою перед подачею.