Тушкований кролик в мультиварці «Redmond»
(покроковий рецепт з фото)
Соковите м'ясо кролика, тушковане у вині, ви можете сміливо подати і найвибагливішим гурманам на святкову вечерю. Ідеально з овочами і легкими салатами. Показую рецепт приготування вам на замітку!
Кролик і вино - це безпрограшна комбінація. Для приготування тушкованого кролика в мультиварці "редмонд" з 3-4 порції нам знадобиться дві кролячі ніжки середньої жирності, два келихи червоного сухого вина (каберне або Мерло). Як на мене, найкраще з кроликом поєднуються овочі. Поетом пропоную у вигляді гарніру приготувати ще морквину, запечену в духовці. Її можете замаринувати в соєвому соусі.
- Кролик - 500-600 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Обкладинка - 0, 5 штуки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Морквина - 10-12 штуки
- Масло оливкове - За смаком
- Спеції - За смаком
- Вино червоне - 2 склянки
- Соєвий соус - 0, 5 Ст. Ложки
- Дижонская гірчиця - 0, 5 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Підготуйте маринад, в якому буде маринуватися кролик: з'єднайте вино, корицю, дві столові ложки оливкової олії, лавровий лист і ваші улюблені спеції. Поріжте цибулю крупно, четвертинками. Додайте його до маринаду, також додайте часник порізаний. У цій суміші замаринуйте кролика на годину приблизно (можна і більше).
Потім умочіть злегка паперовими рушниками м'ясо і обсмажте на сильному вогні (пару хвилин) в оливковій олії.
Потім умочіть злегка паперовими рушниками м'ясо і обсмажте на сильному вогні (пару хвилин) в оливковій олії.
Викладіть обсмаженого кролика в мультиварку, додайте цибуля маринована і половину маринаду, що залишився. Виставте режим "гасіння" на півгодини або на 40 хвилин.
Поки кролик гаситься в мультиварці, приготуйте морквину. Промийте її ретельно, якщо морквина молода, можете її не чистити навіть. З'єднайте діжонську гірчицю, соєвий соус, можете додати подрібнений часник і суміш перців запашних. Морквину полийте отриманою сумішшю і відправте запікатися до рум'яної скоринки і м'якості в духовку при 190 градусах. Хвилин 15-20 це займе. Можете приготувати моркву на грилі (або підібрати інші овочі).
Маринад, що залишився від кролика, можете розігріти на сковороді і навіть довести до кипіння злегка. Він не Іспарті, зате м'ясо їм можна буде полити перед подачею.
Кролик, тушкований в мультиварці, виходить дуже ніжним, а соус з маринаду - дуже пікантним і підходить до м'яса.
Готового тушкованого кролика в мультиварці "редмонд" подавайте з морквою і зеленню. Смачного!