Тушкований кролик в казані
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для любителів ніжного, дуже соковитого м'яса кролика. Тушкований кролик - це неймовірно смачна страва, яке можна подати з будь-яким гарніром. Правильно приготувати страву допоможе цей рецепт.
Смачне і дієтичне м'ясо кролика буде дуже соковитим, якщо його загасити в казані. А якщо ще й сметани додати, то страва буде просто найніжнішим. Таке м'ясо, та ще й з підливою, прекрасно підходить до будь-якого гарніру: хоч до каш, хоч до картоплі, хоч до макаронів. Ви не знаєте, як приготувати кролика? Тоді цей рецепт вам здорово допоможе, він простий. Ви легко впораєтеся з приготуванням. У цьому рецепті докладно розказано і показано, як приготувати тушкованого кролика в казані. Нічого складного, повірте. У вас все вийде смачно!
- М'ясо кролика - 600-700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Крем - 150 грам
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків (по бажанню)
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Кролика розрізаємо на порційні шматки і вимочуємо в воді близько години. Якщо вам не подобається запах кролятини, можете додати на літр води ложку оцту.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо отмоченной і промиті шматки кролика.
Обсмажуємо кролика на сильному вогні з усіх боків. Потім обсмажені шматки м'яса складаємо в казан.
Чистимо цибулю і моркву. Якщо хочете отримати густу підливу, овочів візьміть по 2 штуки, якщо немає - по 1. Цибулю нарізаємо півкільцями, морква можна натерти на крупній тертці, а можна нарізати тонкою соломкою.
На маслі, яке залишилося від смаження кролика, обсмажуємо хвилини 4-5 цибуля з морквою.
Перекладаємо обсмажені овочі в казан до м'яса, додаємо сіль, перець. Заливаємо гарячою водою так, щоб кролик був злегка покритий водою. Додаємо лавровий лист. Тушкуємо на невеликому вогні години півтори.
Очищаємо часник, дрібно-дрібно його рубаємо.
Додаємо часник і сметану в казан до м'яса, тушкуємо ще хвилин 15-20.