Рецепт Тушкована квасоля фото

Тушкована квасоля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Не можу сказати точно, до якої кухні належить це блюдо, зате точно можу сказати, що тушкована квасоля - це корисне, postnoe, ситне і смачне блюдо. Брат, що! Воно ще й недороге!

Опис приготування:

Пропоную рецепт, як приготувати тушковану квасолю з буряком, і невеликі уточнення.

Для того, щоб скоротити час приготування, відварну квасоля можна приготувати заздалегідь, а можна також використовувати консервовану. Буряк вибирайте солодких сортів. Якщо буряк буде несолодкої, доведеться додати цукор за смаком. За бажанням можна додати горіхи.

  • Квасоля червона - 200 грам
  • Вода - 0, 5 L
  • Буряк - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Ізюм - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
  • Петрушка - 1 пучок
тушкована квасоля - фото крок 1
Квасоля замочіть на 2 години і відваріть в мультиварці в режимі"Крупа" 40 хвилин, потім злийте воду.
тушкована квасоля - фото крок 2
Ізюм замочіть в окропі на 20 хвилин.
тушкована квасоля - фото крок 3
Буряк поріжте кубиками.
Розігрійте масло в сотейнику, пассеруйте овоч пару хвилин.
тушкована квасоля - фото крок 4
Потім налийте води так, щоб вона покрила буряки. Гасіть до м'якості при закритій кришці.
Коли вода випарується, додайте відварну квасоля. Через пару хвилин додайте подрібнені часник і зелень.
тушкована квасоля - фото крок 5
Посоліть і поперчіть за смаком, додайте родзинки. Подавати до столу тушковану квасолю потрібно в теплому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти