Тушкована квасоля з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тушкованою білої квасолі з часником, помідорами, картоплею, розмарином і цукіні.
Тушкована квасоля з овочами - легке, смачне і корисне блюдо.
- Оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Часнику - 4 зубчики
- Червоного перцю пластівцями - 1/4 чайних ложки
- Банку помідорів кубиками - 1 штука(420 г)
- Сушеного розмарину - 1/4 чайних ложки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Картопля - 1 штука (середній)
- Цукіні - 1 штука
- Банку білої квасолі - 1 штука(420 г)
1. Промити і просушити квасоля на паперових рушниках. Подрібнити часник. Нарізати картоплю на шматочки товщиною 6 мм. Розігріти оливкову олію, часник і червоний перець пластівцями в сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні. Смажити близько 30 секунд, поки часник не почне шипіти. Додати помідори кубиками, воду, сушений розмарин, сіль і картопля. Готувати, накривши кришкою, 15 хвилин, поки картопля практично не буде готовий.
2. Розрізати цукіні уздовж на 4 частини, а потім нарізати скибочками завтовшки 6 мм. Додати в сковороду цукіні і квасолю.
3. Накрити сковороду кришкою і смажити, часто помішуючи, 10 хвилин, доти, поки цукіні і картопля не стануть м'якими.
4. У цей момент перевірити соус - він повинен бути густим, але не сухим і не водянистим. Додати трохи води, якщо соус дуже сухий, або готувати без кришки, якщо соус здається занадто водянистим. Розподілити блюдо по тарілках і відразу ж подавати.