Тушкована капуста з копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована капуста з копченостями - чергове буденне блюдо для випадків, коли лінь готувати щось екстраординарне. Просто і ситно - а чого ще треба здоровому мужику? :)
Коли дружина кудись їде, і я залишаюся один, готувати якісь вишукані красиві страви якось різко відпадає бажання. Мабуть, тому, що не для кого. А мені то що - мені аби ситно, смачно та простіше було. В таких випадках, тушкована капуста з копченостями рятує - це таке суто чоловіче, трохи грубувате блюдо, яке готується дуже просто (під час приготування можна елементарно займатися своїми справами, що-небудь дивитися і т.Д.), але виходить смачним і ситним. А вже якщо келишок доброго пива під тушковану капусту з копченостями пропустити - то вечір взагалі можна вважати дуже вдалим
- Морква - 100 грам
- Корейка копчена - 150 грам
- Бажання в / к - 150 грам
- Помідори червоні - 100 грам
- Пармська шинка - 100 грам
- Окіст в / к - 150 грам
- Чебрець - 2 грами
- Капуста білокачанна - 800 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Розмарин листя - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий червоний (паприка) - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
Моркву чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями (або просто дрібно шаткуємо).
Аналогічно дрібно нарізаємо цибулю.
Беремо велику каструлю або сотейник, розігріваємо в ній масло, кидаємо в масло цибулю і моркву. Обсмажуємо кілька хвилин, до золотистости лука.
Перець очищаємо від насіння і мембран, дрібно нарізаємо.
Коли цибуля зазолотиться - додаємо перець в сотейник. Обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
Далі беремо всі наші копченості, нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо до овочів.
Через пару хвилин після цього додаємо в каструлю кубиками нарізані помідори.
Додаємо спеції і тушкуємо на середньому вогні під кришкою 10-15 хвилин.
Тим часом шаткуємо нашу капусту.
Завантажуємо капусту в сковороду і тушкуємо ще 15 хвилин на середньому вогні, помішуючи, під кришкою.
Смачного!