Тушкована гречка
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий буденний рецепт усіма улюбленої гречаної каші. Вона виходить соковитою і смачною, оскільки серед інгредієнтів - цибуля і морква. Я опишу покроково, як готується тушкована гречка. Смачно!
Якщо звичайна варена гречка вам набридла, то цей рецепт - як раз на такий випадок. Овочі добре доповнюють гречану крупу. А в поєднанні з зеленню та спеціями блюдо виходить чудовим. До того ж, воно повністю вегетаріанське, це теж варто взяти до відома, оскільки користь вегетаріанських страв доведена дієтологами.
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Вода - 2, 5 склянки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Очищаємо від шкірки моркву і цибулю. Промиваємо їх у холодній воді. Цибулю ріжемо півкільцями. Моркву натираємо на крупній тертці. На розігріту сковороду наливаємо ложку масла, викладаємо туди цибулю і моркву, обсмажуємо близько 15 хвилин.
Гречку висипаємо в казанок з товстим дном. Заливаємо водою. Змішуємо з овочами. Солимо, додаємо спеції за смаком. Тушкуємо гречану кашу з овочами 40 хвилин.
Як тільки гречка приготується, нарізаємо дрібно зелень. Посипаємо нею наше блюдо. Так воно буде ще духмяний і смачний.
Викладаємо тепер на тарілку. Гречку можна їсти як окремо, так і з м'ясом, грибами або птахом. Смачного!