Гречка, тушкована з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете смачно нагодувати всю сім'ю і при цьому не стояти біля плити весь час готування? Корисне і смачне блюдо буде нудитися в духовці, і для того, щоб його приготувати, ви витратите мінімум зусиль.
Відмінне блюдо для обіду або вечері - гречка з куркою. Але ж їх можна приготувати не окремо, а разом. Гречка насититься соками і ароматами курки і стане ще смачніше. Я пропоную вам скористатися ось цим простим рецептом, завдяки якому ви дізнаєтеся, як приготувати гречку, тушковану з куркою. Мені цей рецепт подобається тим, що вимагає від господині мінімум зусиль і часу. Блюдо буде готуватися в духовці, і біля плити вам весь час перебувати точно не доведеться. Зацікавилися? тоді готуємо.
- Гречка - 1, 5 склянки
- Курячі стегна - 600-700 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Вершкове масло - 70 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 - в маринад для курки, 0, 5 - для гречки)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Зелень кропу, петрушки - 15 грам
Для страви можна використовувати будь-яку частину курки. Найкраще виходить з стегенцями. За годину-півтора до готування замаринуйте стегенця в суміші солі і перцю. Потім злегка обсмажте їх на сильному вогні на сковороді з рослинним маслом.
Гречку потрібно залити 3 склянками окропу і закрити кришкою. Ми залишаємо так її на 10 хвилин.
Виливаємо гречку разом з водою, в якій вона пропарюють, в форму для запікання. Додаємо дрібно нарізані часник і зелень, сіль. Поверх гречки викладаємо обсмажені стегенця і шматочки вершкового масла. Закриваємо кришкою або щільно обтягуємо фольгою.
Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на 1 час. Для того, щоб отримати більш рум'яну курочку, хв 10 до кінця часу готування відкрийте кришку або фольгу.