Гречка, тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена в народі крупа - це не тільки чудовий гарнір, але і цілком смачне і самостійне блюдо. Рекомендую на замітку простий рецепт приготування гречки, тушкованої з овочами!
Гречка - це не тільки корисна каша, але і дуже смачна. Думаю, багато з вас по достоїнству оцінили всі її смакові якості. Для приготування гречки, тушкованої з овочами, ви можете використовувати ваші улюблені овочі. Мені подобається поєднання стручкової квасолі і моркви. До речі, різні овочеві заморожені суміші теж підійдуть "на ура"!
- Гречка - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Квасоля стручкова - 100 грам
- Зелена цибуля - За смаком
Гречку промийте і поставте варитися. Додайте стручкову квасолю за 10 хвилин до готовності. До речі, якщо квасоля заморожена, можете не розморожувати. Тоді і воду не треба додавати додатково, а то може злегка підгоріти.
Морквину почистіть і натріть на тертці, але не дуже дрібно. Додайте до гречки. Гасіть все до м'якості овочів. Якщо є ще вдома перець або помідори - їх сміливо можна додати в гречку. За потреби, додавайте воду, щоб гречка не пригоріла.
Коли і каша, і овочі будуть готові, додайте спецій за смаком і зелену цибулю, дрібно порізаний. Перемішайте, вимкніть вогонь. Можете подавати, додавши трохи рослинного масла.
Ось така ароматна готова гречка, тушкована з овочами. Смачного!