Рецепт Тулумба фото

Тулумба
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто
Пісні страви
Для дітей, На швидку руку, На святковий стіл
Випічка, Десерти

Хочу познайомити вас з прекрасним десертом східної кухні. Це маленькі тістечка з заварного тіста, щедро просочені цукровим сиропом. Цікаво? Тоді дивіться рецепт, як приготувати тулумбу.

Для мене цей десерт став відкриттям. З заварного тесту, яке смажиться у фритюрі і просочується солодким цукровим сиропом, виходять неймовірно соковиті і смачні тістечка! сподіваюся, рецепт сподобається і вам!

  • Вода - 125 мілілітрів
  • Борошно - 125 грам
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Шафран - 1-2 Щепоток
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вода - 200 мілілітрів (сироп)
  • Цукор - 200 грам (сироп)
  • Лимонна кислота - 1-2 Щепоток (сироп)
  • Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)
тулумба - фото крок 1
Підготуйте відразу продукти для сиропу і десерту. Приступимо! Шафран я знайшла тільки в такому вигляді (молотом), не впевнена в достовірності, але іншого не було…
тулумба - фото крок 2
Спочатку потрібно приготувати цукровий сироп, він повинен бути повністю остиглим, коли в нього занурюються гарячі тулумби. Отже, в зручній каструльці змішайте цукор, воду, лимонну кислоту. Доведіть сироп до кипіння, проваріть пару хвилин, а після зніміть з вогню. Остудіть.
тулумба - фото крок 3
Тепер почнемо приготування заварного тіста для десерту. У каструльці з'єднайте воду, масло та сафлорова, щіпку солі. Поставте на середній вогонь і доведіть суміш до кипіння.
тулумба - фото крок 4
Всипати не великими порціями просіяне борошно і інтенсивно перемішуйте. Тісто виходить гладким, однорідним, ароматним!
тулумба - фото крок 5
Вводите по черзі в тісто яйця, вимішують міксером на малих обертах або ложкою до гладкості.
тулумба - фото крок 6
Testo майже!
тулумба - фото крок 7
Наповніть кондитерський мішок або шприц тестом. Насадка - зірочка.
тулумба - фото крок 8
У казані або глибокій сковороді розігрійте олію, видавлюйте тісто довжиною приблизно 5-6 см, ножицями відрізайте край. Тулумби повинна вільно плавати в маслі. Шумівкою перемішуйте обережно. Смажте до золотистого кольору.
тулумба - фото крок 9
Вийміть з масла готові тулумби, занурте їх в остиглий цукровий сироп на пару хвилин.
тулумба - фото крок 10
Також вступите з рештою тестом. В процесі весь сироп тулумби вбирають в себе, у мене нічого не залишилося. Подається десерт до столу повністю остиглим. Пробуйте!

Схожі рецепти