Тулумба
(покроковий рецепт з фото)
Хочу познайомити вас з прекрасним десертом східної кухні. Це маленькі тістечка з заварного тіста, щедро просочені цукровим сиропом. Цікаво? Тоді дивіться рецепт, як приготувати тулумбу.
Для мене цей десерт став відкриттям. З заварного тесту, яке смажиться у фритюрі і просочується солодким цукровим сиропом, виходять неймовірно соковиті і смачні тістечка! сподіваюся, рецепт сподобається і вам!
- Вода - 125 мілілітрів
- Борошно - 125 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Шафран - 1-2 Щепоток
- Вершкове масло - 40 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 200 мілілітрів (сироп)
- Цукор - 200 грам (сироп)
- Лимонна кислота - 1-2 Щепоток (сироп)
- Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)

Підготуйте відразу продукти для сиропу і десерту. Приступимо! Шафран я знайшла тільки в такому вигляді (молотом), не впевнена в достовірності, але іншого не було…

Спочатку потрібно приготувати цукровий сироп, він повинен бути повністю остиглим, коли в нього занурюються гарячі тулумби. Отже, в зручній каструльці змішайте цукор, воду, лимонну кислоту. Доведіть сироп до кипіння, проваріть пару хвилин, а після зніміть з вогню. Остудіть.

Тепер почнемо приготування заварного тіста для десерту. У каструльці з'єднайте воду, масло та сафлорова, щіпку солі. Поставте на середній вогонь і доведіть суміш до кипіння.

Всипати не великими порціями просіяне борошно і інтенсивно перемішуйте. Тісто виходить гладким, однорідним, ароматним!

Вводите по черзі в тісто яйця, вимішують міксером на малих обертах або ложкою до гладкості.

Testo майже!

Наповніть кондитерський мішок або шприц тестом. Насадка - зірочка.

У казані або глибокій сковороді розігрійте олію, видавлюйте тісто довжиною приблизно 5-6 см, ножицями відрізайте край. Тулумби повинна вільно плавати в маслі. Шумівкою перемішуйте обережно. Смажте до золотистого кольору.

Вийміть з масла готові тулумби, занурте їх в остиглий цукровий сироп на пару хвилин.

Також вступите з рештою тестом. В процесі весь сироп тулумби вбирають в себе, у мене нічого не залишилося. Подається десерт до столу повністю остиглим. Пробуйте!