Трюфельні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Як можна здогадатися виходячи з назви цих виробів, трюфельні пряники готуються з додаванням какао-порошку, а заварювання компонентів тесту робить готову випічку схожою на шоколадні цукерки.
Такі пряники не мають звичної легкості, а виходять досить щільними і при цьому м'якими, трохи вологим всередині з насиченим шоколадним смаком. Любителі більш солодкої випічки можуть збільшити кількість доданого цукру.
- Борошно пшеничне - 160-170 грам
- Цукровий пісок - 40-50 грам
- Какао-порошок - 30 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки(rafinirovannoe)
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка (або винний)
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
На першому етапі приготування трюфельних пряників підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблучний (винний) оцет можна замінити лимонним соком або розведеною у воді лимонною кислотою.
Вилийте воду в толстодонной ківш або невелику каструльку. Додайте в воду цукор і соняшникову олію, розмішайте до розчинення цукру.
Поставте ківш на помірний вогонь і підготуйте суміш частини борошна (70-80 грам) і какао-порошку, помістіть її в сито. Коли рідина закипить, всипте в неї соду, на поверхні з'явиться піна.
Слідом за содою всипте в рідину суміш з какао і борошна, одночасно просіюючи її і швидко перемішуючи масу ложкою.
При необхідності зменшіть вогонь, щоб тісто не пригоріло до ковша. Ретельно перемішайте отриману масу. На заварювання потрібно не більше хвилини, після цього зніміть ківш з вогню і дайте тісту трохи охолонути.
Додайте в злегка остигле тісто яблучний оцет і промесіте пластичну масу. Це зручно робити руками, тісто не липне до них.
Змішайте борошно, що залишилося з розпушувачем, залишивши невелику її кількість (10-20 грам) на випадок необхідності підмішування. Просійте суміш борошна і розпушувача на робочу поверхню, викладіть тісто і замісити руками до отримання щільної маси.
Відщипуючи від готового тіста невеликі шматочки, сформуйте кульки діаметром 2-2, 5 см.
Помістіть сфорязикні вироби на деко, злегка присипаний борошном. Випікайте трюфельні пряники в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
У процесі випікання пряники трохи збільшаться в обсязі, на їх поверхні з'являться невеликі тріщинки.