Трюфелі з сухофруктами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливо корисні трюфелі, зроблені своїми руками, тануть у роті, залишаючи чудове післясмак. Вишуканий десерт можна піднести як подарунок, а можна просто побалувати близьких без приводу.
Трюфелі з сухофруктами і горіхами з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. Вишуканий десерт, приготований своїми руками, можна піднести як подарунок або подати як закуску до легкого провину. Звичайно ж, цукерки можна готувати і без будь-якого приводу. Такі трюфелі не просто смачні, але і корисні, завдяки сухофруктам і горіхів. Як приготувати трюфелі з сухофруктами і горіхами, я описав нижче. Готуйте, експериментуйте з сухофруктами і дивуйте свою сім'ю!
- Вершки 10% - 60 мілілітрів
- Какао - 120 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло какао - 50 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Грецькі горіхи - 1, 5 склянки
- Віскі - 50 мілілітрів
- Кероб - 1/2 склянки
- Чорнослив - 150 грам
- Фініки - 150 грам (або курага)
Приготуємо домашній шоколад, поставимо вершки на маленький вогонь, додамо цукор, перемішаємо. Як тільки цукор розчинився, додамо масло, какао і масло какао. Добре розмішуємо до однорідності - вийшов шоколад.
Очищені волоські горіхи змішуємо з віскі (можна використовувати коньяк) і подрібнюємо в блендері до стану пасти. Якщо трюфелі готуєте для дітей, то алкоголь замініть на мед.
Чорнослив і фініки потрібно помити і звільнити від кісточок, якщо вони є. Відправляємо чорнослив і фініки в блендер, теж подрібнюємо. Можна не дуже дрібнити, тоді будуть в цукерках відчуватися шматочки фруктів.
Додаємо горіхову пасту і подрібнені сухофрукти в теплий шоколад. Добре перемішуємо і відправляємо в холодильник на годину.
З застиглої маси робимо кульки, обвалюють їх в какао-порошку або Кероб. Викладіть на блюдо трюфеля і ще в холодильник на 30 хвилин.