Тріска під маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Приготована за цим рецептом риба виходить дуже смачною. А якщо блюдо настояти кілька годин, вийде ще смачніше. Є рибу під маринадом можна гарячим і холодним.
Кількість порцій: 6-8
- Гарячкові файл - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори консервовані або томатна паста - За смаком
1. Спочатку приготуємо маринад для риби. Вимити і почистити овочі. Цибулю і моркву нарізати соломкою або натерти на крупній тертці. Болгарський перець очистити від серцевини і дрібно порізати. Якщо у вас консервовані помідори, зніміть з них шкірку і подрібніть. Якщо ви хочете використовувати томатну пасту, вам знадобиться 1 столова ложка. Обсмажте цибулю і моркву на рослинному маслі. Потім покласти в сковорідку перець і томатну пасту. Посолити і поперчити за смаком. Гасити на середньому вогні близько 10 хвилин.
2. У форму для запікання на дно покласти частину маринаду. Зверху на маринад покласти шматочки філе. Обсипати рибу сіллю і поставити в духовку. Готується риба близько 20 хвилин.
3. Готову рибу вийняти з духовки. Розламати її злегка ножем або лопаткою, щоб риба ввібрала в себе аромат маринаду. Залишки маринаду покласти на рибу і відставити, щоб риба настоялась. Прикрасити свіжою зеленню і подавати на стіл.