Товстолобик в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати соковиту і смачну рибку на обід або вечерю, візьміть на озброєння цю ідею, як запекти товстолобик в томатному соусі. Це просто, швидко і дуже апетитно!
Приготувати таку рибку можна на плиті або в духовці. Крім цибулі та моркви в соус ви можете додати трохи солодкого перцю і свіжих томатів. Товстолобик чудово просочується соусом і виходить дивно смачним. Подавати до столу його можна з улюбленим гарніром.
- Стейк товстолобика - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сік томатний - 1/2 склянки
- Соус томатний гострий - 1-2 чайних ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Цукор - За смаком
Рибу промийте і добре обсушити. Розріжте стейки навпіл. Очистіть овочі.
На сковороді розігрійте трохи рослинного масла і викладіть рибу. Обсмажте на середньому вогні з двох сторін до легкої скоринки. Перекладіть рибку у жароміцних форму.
Півкільцями наріжте цибулину, морква - соломкою.
Знявши рибу зі сковороди, Відведіть туди цибулю і обсмажте до прозорості.
Додайте моркву і смажте ще 2-3 хвилини. Після влийте томатний сік, додайте гострий соус. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте дрібку цукру, щоб відтінити томатну кислинку.
Через пару хвилин викладіть соус зверху рибки і відправте форму в розігріту до 200 градусів духовку.
Запікайте близько 15 хвилин до повної готовності.
Смачного!