Рецепт Торт зі шпинату фото

Торт зі шпинату
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Бісквітне тісто , Шпинат
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Торт зі шпинату - це, мабуть, найнезвичайніший торт, який я коли-небудь пробувала. Коржі смарагдового кольору, білий вершковий крем і ягоди для прикраси. Здивуйте своїх гостей, байдужих не залишиться!

Опис приготування:

Особливістю цього бісквітного торта є шпинат в його складі. Готується швидко і легко. Торт в міру солодкий і дуже ароматний, приготувати його вдома не складе труднощів. Спечіть бісквіт, змастіть вершковим кремом і смарагдове диво у вас на столі. Докладніше, як приготувати торт зі шпинату, я розповім в покроковому рецепті. Готуйте з задоволенням і на здоров'я!

  • Шпинат - 150 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 210 грам(160 г - в тісто, 50 г - в вершках)
  • Яблучне пюре - 100 грам
  • Рослинна олія без запаху - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Розпушувач - 3 чайних ложки
  • Екстракт ванілі - 3 чайних ложки(2 немає. L. - в тісто, 1 немає. L. - в вершках)
  • Вершки 33% - 200 мілілітрів
  • Ягоди - 50 грам
торт зі шпинату - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти за списком. Шпинат ретельно вимийте і залиште тільки листя.
торт зі шпинату - фото крок 2
Шпинат відварити на пару до готовності, обдайте крижаною водою і відіжміть. Подрібніть за допомогою блендера.
торт зі шпинату - фото крок 3
Яйця збийте з цукром.
торт зі шпинату - фото крок 4
Додайте яблучне пюре, я використовувала пюре для дитячого харчування, рослинна олія, ванільний екстракт і подрібнений шпинат. Перемішайте.
торт зі шпинату - фото крок 5
Додайте просіяне борошно з розпушувачем і дрібку солі. Перемішайте.
торт зі шпинату - фото крок 6
Отримане тісто вилийте в змащену маслом форму для випічки. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Готовий корж остудіть у формі 5 хвилин, потім вийміть і дайте охолонути на решітці.
торт зі шпинату - фото крок 7
Сливки збийте з цукром і ванільним екстрактом. Цукор краще подрібнити в цукрову пудру або скористатися вже готової.
торт зі шпинату - фото крок 8
Остиглий бісквіт розрізати уздовж на два коржі. Нижню частину змастіть вершковим кремом, залиште кілька ложок крему для прикраси верхнього коржа.
торт зі шпинату - фото крок 9
Верхній корж прикрасьте залишками крему, ягодами і молодими листочками шпинату.
торт зі шпинату - фото крок 10
Перед подачею торт охолодіть. Смачного!

Схожі рецепти